Små, vennlige typer kiklider

Pin
Send
Share
Send

i Red Oscar-bilde av Mike Price fra Fotolia.com

Ciklider er en stor, variert fiskefamilie som strekker seg over flere kontinenter. Mens familien er kjent for aggresjon, har den noen små fredelige arter.

Værer

Rams er en liten, fargerik og fredelig ciklid som kommer fra Nord-Sør-Amerika. De forblir under tre inches. Et enkelt par vil komme sammen med andre fredelige akvariefisker. Oppdrettere har utviklet en rekke fargetyper, inkludert blå, som en vill type; gylden og den tyske blå, en blanding av blå og andre farger. Rammen har tilpasset seg godt akvarieforhold og fôring. I tanken din vil værer komme overens med fisk som ikke vil skade dem.

Bolivianske værer

Den bolivianske væren, en annen art enn væren, har en litt annen kroppsform og vokser til en litt større størrelse enn sin slektning. Selv om det vanligvis er drabber enn vanlige værer, utvikler de lyse farger når de avler. De kommer fra surt vann i Sør-Amerika, men kan tilpasse seg nøytralt eller til og med litt hardt vann. I tillegg kommer de godt overens med annen fisk og aksepterer de fleste akvariummatvarer. Deres hardhet, temperament og fargelegging gjør dem til flotte akvariedyr.

Afrikansk sommerfuglsiklid

Afrikanske sommerfuglsiklider er en liten ciklidart fra Afrika. I akvariehandelen betyr ordet "afrikansk ciklid" vanligvis ciklider som er hjemmehørende i Rift Valley, større fisk tilpasset hardt vann med aggressive temperamenter. Imidlertid kommer den afrikanske sommerfuglsikliden fra Vest-Afrika og er det stikk motsatte: liten, lettvint og ikke aggressiv mot annen fisk. Som mange små ciklider, vil det parre seg og gyte hvis det er ideelle forhold: litt surt vann og rik mat.

Kribs

akvariebilde av Henryk Olszewski fra Fotolia.com

Navnet på krybben har en interessant historie. Det opprinnelige latinske navnet var "Kribensis pulcher", forkortet "kribs". Selv om forskere klassifiserte dem på nytt, og ga dem et nytt navn, "Pelvicachromis", satt det opprinnelige kallenavnet fast. Krybben er en annen liten vestafrikansk ciklid. De holder seg små, kommer godt overens med annen fisk, og et par vil ofte gyte i akvarier. Krib kommer i flere varianter, inkludert langfinnede og albino stammer. Flere beslektede arter er også tilgjengelige.

Apistos

Apistogramma er en slekt av søramerikansk ciklid relatert til væren. De er ikke så hardføre som de andre fiskene på denne listen. De krever omhyggelig rent vann med lav pH for å etterligne vannet de er vant til i naturen. Imidlertid forblir de veldig små (under to inches for de fleste arter) og er fredelige til det punktet å være sjenerte. Apistogrammas har mer enn hundre arter i et stort utvalg av farger, inkludert lyse røde, gyldne gule og levende blues.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Nyinkommet Nols Ciklidhobby w1505 (Kan 2024).

uci-kharkiv-org