Hvordan berolige en døende katt

Pin
Send
Share
Send

Det er aldri lett å miste et kjæledyr, men det skjer uunngåelig for alle kjæledyrseiere. Noen få enkle øvelser vil holde din elskede kattunge komfortabel de siste dagene.

Trinn 1

Snakk med veterinæren din om smertestillende medisiner for pusen din. Hvis hun har smerter, vil veterinæren ordinere medisiner for å lette ubehaget hennes. Administrer medisinen i henhold til veterinærens instruksjoner for å forhindre overdosering.

Steg 2

Sett kattesengen i en rolig del av hjemmet ditt med lite trafikk. De fleste katter liker ikke støy og opprør, og jo færre mennesker som kommer og går, desto mindre sannsynlig er pusen din å løpe og gjemme seg. Legg til et mykt teppe i sengen for ekstra komfort.

Trinn 3

Linje bunnen av kattesengen din med en liten varmepute. Døende dyr har ofte problemer med å regulere kroppstemperaturen, og en varmepute holder kattungen varm. Velg en varmepute med et mykt plysjdeksel, eller skyv den under teppet for å holde pusen din komfortabel.

Trinn 4

Bytt pusen din til myk hermetikkfôr hvis hun hadde problemer med å tygge hard kibble som mange dødssyke kattunger. Gjør overgangen til myk mat sakte, og bytt en fjerdedel av den vanlige harde maten til hermetikk de første dagene. Øk mengden hermetikk sakte for å unngå fordøyelsesproblemer.

Trinn 5

Trim håret i nærheten av kattens analregion for å unngå rotete, matt hår. Noen syke kattunger har problemer med å gå på do, og å klippe håret hindrer avføring i å floke seg i pelsen. Løft halen forsiktig og trimm håret til en lengde på ikke mer enn 1/2 tomme for å holde pusen ren og glad.

Referanser

Tips

  • Ring veterinæren din hvis du tror at pusen din går ned. Noen ganger er det snilleste vi kan gjøre for døende kjæledyr, å la dem gå fredelig.

Forfatter Bio

Louise Lawson har vært publisert forfatter og redaktør i mer enn 10 år. Lawson spesialiserer seg på kjæledyr- og matrelaterte artikler, og bruker 15 år som sous-kokk og som hunderavler, behandler og trener for å produsere stykker til online- og trykte publikasjoner.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hvordan gir jeg katten medisin? (Juni 2024).

uci-kharkiv-org