Dampede grønnsaker for hunder

Pin
Send
Share
Send

Vi tror kanskje mors råd om å "spise grønnsakene dine" gjelder bare mennesker, men hundens helse kan også ha nytte når du legger til noen næringsrike grønnsaker i kostholdet hans. Damping bevarer grønnsakenes vitaminer, mineraler og fytokjemikalier og hjelper også til å forhindre gastrointestinale problemer, som flatulens og diaré.

Hvorfor dampede grønnsaker er bra for hunden din

Dampede grønnsaker er bra for hunder av samme grunner at de er bra for mennesker. Ikke bare inneholder de vitaminer og mineraler for å avverge kreft og andre degenerative sykdommer, de gir rikelig med fiber som kan bidra til å holde hundens fordøyelsessystem sunt. Dampede grønnsaker er et utmerket alternativ godbit til de behandlede godbitene du kjøper i butikken, hvorav de fleste er kalorierike og har liten næringsverdi.

Vitenskapelig bevis på at grønnsaker er bra for kjæledyret ditt

Mens noen mennesker kan fungere som vegetarianere, er hunder av natur rovdyr og bør alltid ha kjøtt som den viktigste kilden til kostholdet. Grønnsaker kan og bør imidlertid være inkludert. En studie fra 2005 av Purdue School of Veterinary Medicine viste at skotske terriere (en rase utsatt for blærekreft) matet grønne eller guloransje grønnsaker minst tre ganger i uken, var 70 til 90 prosent mindre sannsynlig å utvikle blærekreft.

Grønnsaker Hunden din kan spise trygt

Grønnsaker som tilhører korsfamilien - brokkoli, rosenkål, blomkål og kål - gir kreftbekjempende antioksidanter samt anti-aldringskjemikalier som er viktige for hundens helse. Fordi det kan være vanskelig for hunden din å fordøye, bør de alltid dampes. Andre grønnsaker å dampe for valpen din inkluderer: gulrøtter, paprika, grønne bønner, spinat, selleri, courgette, squash, søtpoteter og gresskar. Selv om poteter er OK, inneholder de mye karbohydrater som kan øke vekten.

Grønnsaker Hunden din ikke bør spise

Mens grønnsaker tilfører viktige næringsstoffer til hundens diett, er det noen som hunden din aldri skal synke tennene i. Avokado (teknisk sett en frukt, men ofte brukt i matlaging som en grønnsak) inneholder et stoff som kalles persin, som kan være giftig for hunder. Vær forsiktig, foruten frukten, finnes persin også i avokados blader, frø og bark. Løk, gressløk og hvitløk kan forårsake gastrointestinale problemer og kan også føre til skader på røde blodlegemer.

Hvordan dampe grønnsaker til hunden din

Den enkleste måten å lage sunne grønnsaker til hunden din er å bruke en dampbåt, en to-lags kokeapparat. Ha omtrent en halv tomme vann i bunnrommet, legg de vaskede grønnsakene i den øverste delen, og slå på brenneren. Når vannet koker, begynner damp å lage grønnsakene. Avkjøl og server i hundens bolle; hakk i mindre biter, om nødvendig. Begrens til omtrent en fjerdedel av hundens totale matinntak, og server med protein. Hvis hunden din nekter å spise dampede grønnsaker, kan du prøve å purere dem i en blender før servering.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: JEG HAR BLITT MAMMA TIL. A (Juli 2024).

uci-kharkiv-org