Symptomer på mange midd på Labrador Retrievers

Pin
Send
Share
Send

Hvis labradoren din har kløe, kan han ikke klø, kan skabb forårsaket av to hovedtyper av mange kvaler være skyldige. Sarcoptes scabiei og demodex midd er de typer midd som lever på huden og i hårsekkene til Labradors og andre hunder.

Middbeskrivelse

Midd er mikroskopiske parasitter som lever av labradorer og andre verter. Sarcoptes scabiei midd som forårsaker sarcoptic mange hos Labradors forårsaker også scabies hos mennesker. Under et høydefinisjonsmikroskop ser scabiei-midd ut som en flått med flere lange vedlegg. Demodexmidd har en lang krokodille kropp med åtte ben eller vedheng.

Symptomer på Mange

Midd lever ofte på labradorens hud, men forårsaker vanligvis ikke symptomer med mindre hundens immunsystem er svekket av en eller annen grunn. Tidlige symptomer, som kløe og tygging, etterligner ofte de som er forbundet med allergi. De vanligste symptomene på skabb, både sarkoptisk og demodex, inkluderer kløe, hårtap rundt øynene, hodet og bena, rødt hudutslett og crusty hud. Du kan også merke en dårlig lukt på den firbente vennens hud hvis han har skabb. I Labs kan det hende at utslett ikke blir merkbart før den tykke kappen begynner å falle ut.

Diagnose

Når du først tar laboratoriet ditt til veterinæren, utelukker han generelt andre mulige årsaker, som mat- eller loppeallergi, chiggers eller bakterielle infeksjoner. Veterinæren din tar vanligvis en hudprøve ved å skrape den hårete vennens hud og se den under et mikroskop for å se om labradoren din lider av mange.

Behandling

Mange behandles ofte med en spesialisert sjampo som er foreskrevet av veterinæren din. Veterinæren din kan også foreskrive en medisinsk dukkert til laboratoriet ditt. Han anbefaler generelt gjentatte behandlinger i opptil åtte uker for å drepe levende midd og larven etter at eggene klekkes. I følge WebMD kan benzoylperoksydgel salve også hjelpe til med å behandle lokalisert skabb som ennå ikke har spredt seg over hele kroppen din.

Forebygging

Å holde laboratoriet sunt er nøkkelen til forebygging av skabb, siden midd alltid er hos ham. Dette er ganske enkelt fordi rasen generelt ikke lider av forhold som er vanlige for andre raser, for eksempel skjoldbrusk sykdom og diabetes. Å holde oppholdsrommet rent og bade ham bidrar imidlertid ofte til å avskrekke veksten. Hold kjæledyret ditt borte fra andre dyr som lider av sarkoptisk skabb, som er veldig smittsom. Arbeid med veterinæren din og sett opp en vaksinasjonsplan for vanlige virusstammer, som kennelhoste, for å sikre at immunforsvaret forblir sterkt.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Brawling Labradors: Red and Jasper. Full Episode. Its Me or the Dog (Juni 2024).

uci-kharkiv-org