Hvordan fortelle en budgiers alder

Pin
Send
Share
Send

Undulater får ikke rynker, og fjærene blir ikke grå. Å bestemme alderen på ett år innebærer detektivarbeid i Nancy Drew-stil.

Trinn 1

Undersøk hodet hans. I en ung undulat, en på mindre enn 3 eller 4 måneder, har han normalt et helt stripete hode. Når han blir eldre, blir stripene i ansiktet og pannen erstattet med vanlige flekker av farge eller ren hvit.

Steg 2

Peer inn i øynene hans. Eleven vil være svart, men den iris som omgir skifter farge. Hos undulater under 4 måneder vil hele øyet være svart. Mellom 4 og 8 eller 9 måneder vil iris være litt blekere. Svært bleke iriser indikerer vanligvis en fugl som har nådd den eldre alder på minst 8 måneder.

Trinn 3

Se på beina hans. Anerkjente oppdrettere har alltid undulater, og dette bandet har en kode som forteller deg oppdretter og alder. Hvis oppdretteren tilhørte American Budgie Society, vil fargen fortelle deg året for klekking - for eksempel betyr et oransje bånd at fuglen har klekket ut (fugler er ikke født) i 2010.

Trinn 4

Kontakt en lokal undulat eller papegøyesamfunn for en liste over lokale oppdrettere og / eller deres båndkoder, fordi ikke alle oppdrettere er medlemmer av ABS, og hver bruker et annet sett med koder. Hvis tallene og bokstavene på undulatens bånd ikke samsvarer med noen på listen, kan du utvide forskningen til nærliggende stater og til slutt landsdekkende.

Trinn 5

Vær oppmerksom på undulatets oppførsel hvis han ikke hadde noe band eller ikke et som kunne bli dechifrert. Eldre undulater, de over 6 eller 7 år gamle, har en tendens til å bremse, bli mindre aktive og spise mindre. Det er ikke mulig å bestemme den nøyaktige alderen fra hans oppførsel, men en mild sløv fugl kan være enten eldre eller syk. I begge tilfeller, ta ham til en veterinær som spesialiserer seg på fugler så snart som mulig.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Jeg Vil Føde (Juli 2024).

uci-kharkiv-org