Er det en måte å desinfisere akvariumsaker på?

Pin
Send
Share
Send

Steiner, biter av tre, grus og andre akvariumutklipp kan være hus for alle slags patogener og parasitter som bare venter på å smitte fisken din. Desinfeksjon er avgjørende, men trikset er å gjøre det uten å forgifte kjæledyrene dine i prosessen.

Hensyn

Drivved og elvebergarter kan være fine dekorasjoner, men de er ikke trygge før de er sterilisert. Helt nye gjenstander fra en akvariumbutikk er vanligvis OK - men ikke alltid - men brukte og funnet skatter trenger definitivt desinfisering. Problemet er at de fleste desinfeksjonsmidler har en tendens til å være enda farligere for fisk enn organismer du har drept. Sprøyting av gjenstanden med en antibakteriell rengjøringsspray kan drepe bakteriene, og det vil sannsynligvis også drepe fisken din.

Baking

Baking dreper mikroorganismer uten bruk av giftige kjemikalier. Det har imidlertid noen ulemper, spesielt at noen gjenstander, inkludert bergarter, kan sprekke, og du må holde øye med alt organisk, for eksempel drivved, for å sikre at det ikke tar fyr. Hvis du bestemmer deg for å bake akvarietilbehør, legg det på et rent stekebrett og bake i 20 til 30 minutter ved 200 grader Fahrenheit. La selvsagt elementene avkjøles før du håndterer eller legger dem i tanken.

Kokende

Koking har en tendens til å være det beste alternativet for små akvariumartikler, og har alle fordelene med å bake uten ulempene. Koking fjerner også klor (men ikke kloramin på denne tidsskalaen) fra vannet, noe som betyr at du kan bruke vann rett fra kranen. Legg gjenstandene i en stor, helst glasspanne, dekk til med vann og kok opp. La småkoke i minst 20 minutter.

Bleking

Husholdningsblekemiddel dreper bakterier, sopp og virvelløse dyr effektivt, selv om det kan drepe fisk like raskt hvis du ikke er forsiktig. Et blekemiddelbad kan imidlertid være det eneste alternativet for større gjenstander, selve tanken, planter og all plast som kan smelte ved høye temperaturer. Bruk omtrent en kopp blekemiddel per liter vann, og sug deretter eller tørk av tilbehør eller tank. En litt mer fortynnet løsning anbefales for planter, ca 1 del blekemiddel til 20 deler vann.

Nøkkelen er skylling, mye og mye skylling, ved å bruke klorert vann til den siste skyllingen. Luft deretter gjenstandene i flere dager, slik at gjenværende spor av blekemiddel forsvinner. Hvis du bruker blekemiddel til å desinfisere noe absorberende, for eksempel et stort stykke drivved, må du suge varen i påfølgende bad med vanlig vann over en periode på flere dager.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Skinnrens og skinnpleie (Kan 2024).

uci-kharkiv-org