Hvilke typer kiklider kan leve med angelfish?

Pin
Send
Share
Send

jeg angelfish image av pearlguy fra Fotolia.com

Til tross for at de fleste siklider er svært aggressive fisker i et akvariesamfunn, er flere arter av siklider roligere og mer føyelige. Noen få andre arter av ciklider kan leve fredelig med sine søskenfisker.

Siklider og aggresjon

Mange siklider er aggressive på grunn av sitt naturlige miljø - vannet disse fiskene lever i vrimler av rovdyr og konkurrenter. Som sådan er de i sitt naturlige miljø ekstremt territoriale; denne oppførselen bærer inn i deres akvariummiljø. Territorialitet og beskyttelse av sine unge eller deres kamerater er hovedårsakene til aggresjon i et ciklidsamfunn. Når det er sagt, er det definitivt mulig for deg å beholde flere forskjellige arter av mer føyelige ciklider med angelfish ciklider.

Søramerikanske siklider

Søramerikanske siklider, i likhet med havfisken, har en tendens til å være mye mer føyelige enn deres afrikanske kolleger, selv om dette ikke alltid er tilfelle. Å velge søramerikanske siklider fra samme naturlige habitat som havfisken din kan bidra til å skape et harmonisk, bekymringsløst miljø for alle dine tankekamerater. Fordi de er fra samme region og vanner som havfisk, foretrekker de samme vanntemperatur, pH og andre faktorer i tanken din. Arter som vil gjøre det bra i en fredelig tank med havfisken din, inkluderer Symphysodon og Heros-arter. Regnbue-siklider, dvergkiklider og akaraer er ofte tilgjengelige arter i avanserte dyrebutikker og akvarieforretninger.

Andre tankekamerater

Fordi mange av disse fredelige siklider har en tendens til å være sjenerte og skitne, kan det å legge andre arter til tanken ofte bidra til å "bringe dem ut av skallet." Større tetraer og stekfisk er to eksempler på skolefisk som vil holde tanken din i bevegelse og aktiv. Mindre skolefisk, som neon, vil bli sett på som mat av de andre, så de anbefales ikke.

Sette opp tanken

Selv om det absolutt er flere typer kiklider du kan beholde med din vakre, fredelige havfisk, er det viktig å huske at artens tendens til aggresjon ikke alltid er den eneste betraktningen. Mange ciklider foretrekker å ha ganske komplekse og store akvariehjem; du må planlegge nøye for disse ofte skitne fiskene. Mange ciklider liker huler og gjemmer seg bak eller i forskjellige tankstrukturer. Dette gjør at alle områdene kan lage sine egne i tanken. Planter hjemmehørende i deres habitat, huler og andre strukturer er et must.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Nano Reef Tank Update Month Three No Skimmer (Juli 2024).

uci-kharkiv-org