Typer jobber for hunder

Pin
Send
Share
Send

Du skulle ønske at hunden din hadde en jobb som dekket mat, veterinærpleie og leker. Egentlig fungerer noen hunder for å leve, ved å bruke deres super luktende, sporing og gjeting for å gjøre håndtererne lykkelige og holde hundemat nærende.

Oppdagelsesarbeid

Deteksjonshunder, eller snifferhunder, har gjort en karriere med å leke gjemsel. Disse hundene har en mastergrad i sniffing arts, og kan lett finne jobber som jobber på flyplasser, skoler, kommersielle havner og posttjenester. Disse superfokuserte hundene jakter på skjulte bomber, narkotika, våpen eller gårdsprodukter. Når snifferhunden treffer lønnskitt, bjeffer han ikke eller hyler av glede, men setter seg i stedet stille foran byttet sitt. Denne oppførselen får ham mye ros fra håndtereren sin, men skaper ikke en scene på offentlige steder som flyplasser. Selv om så og si enhver hund kan slutte seg til snifferhundrangene, er tyske hyrder, beagle, belgiske malinois og labrador retrievere kjent som "go-to guys" for dette krevende arbeidet.

Herdearbeid

Hyrdehunder har en uhyggelig evne til å håndtere flokker av uregjerlige sauer eller umotiverte kyr. Disse høyenergiske hundene løper fryktløst sirkler rundt flokken og beveger dem i massevis til beite og tilbake til ly i låvene sine. Hyrdehunder opererer hovedsakelig på instinkt og trusler, og stirrer ofte nedover de større dyrene som en politidetektiv som griller en mistenkt. Faktisk har Border Collies denne kaldøyede blikket ned til en vitenskap, og de er anerkjente mestere i sporten. Selv med disse gjeterferdighetene i verdensklasse, har de ikke gjeterhundmarkedet låst. American Kennel Club lister opp 25 andre hunderaser av alle størrelser og striper.

Søke- og redningsarbeid

Søke- og redningshunder gir ofte et “ess ​​i hullet” for leteteam som leter etter et savnet barn eller forsinket turgåer. Disse frivillige hunde- og håndtererteamene får sine marsjordre fra beredskapstjenester og politimyndigheter, og gjennomsyrer et utpekt søkeområde, og gjør ofte andre passeringer over allerede søkt bakke. Mens en SAR-hund er på vakt, vil du vanligvis finne nesen begravd i en haug med underbørste eller snuse i luften for den savnede personens duft. Søke- og redningshunder flagrer heller ikke hvis de blir bedt om å søke i løpet av en mørk natt eller i vær som bare ender vil like. Fordi SAR-arbeidet er så slitsomt, vil du sannsynligvis ikke ha Teacup-pudelen eller Yorkie der ute. Større raser med høy utholdenhet som Golden Retrievers, Labrador Retrievers, German Shepherds og Rottweilers utgjør gullstandarden for SAR-arbeid.

Husdyrverge arbeid

Bønder med høy-dollar alpakkaer, sauer og andre dyre dyr rekrutterer ofte husdyrvergehunder for å jage bort rovdyr på jakt etter et velsmakende måltid. En husdyrvakthund kommer tett og personlig med gruppen sin, og deler ofte gravene døgnet rundt. I stedet for å gjete dyrene sine, beskytter han dem som sine egne valper. Denne store, imponerende hunden holder øye med coyoter, ville hunder og andre rovdyr, spesielt de som monterer et snikangrep i mørket. Great Pyrenees hunder passer naturlig for husdyrverge, kanskje fordi de tykke doble strøkene gjør dem i stand til å leve utendørs i alle vær. Du finner også Komondors og Anatolian Shepherds som vokter husdyr over hele verden.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Video 721 Være og ha, bli og få (Kan 2024).

uci-kharkiv-org