Typer ormer i boksere

Pin
Send
Share
Send

i Boxer, boxerhundbilde av DopKay fra Fotolia.com

Ved hvert besøk vil veterinæren din ta en avføringsprøve fra bokseren din. Lær om hvilke ormer som kan smitte bokseren din, og vet hvordan du kan bli kvitt dem.

Båndorm

bokserbilde av Otmar Smit fra Fotolia.com

Den vanligste typen tarmorm hos hunder er bendelormen. Boxeren din kan bli infisert med bendelorm hvis han spiser en loppe som bærer båndormegg. Båndorm tar opp næringsstoffer i tarmene til hunden din, og en stor bendelorminfeksjon kan forårsake kvalme, diaré og næringsdefekter. Companion Animal Parasite Council anbefaler å avorme hunden din hver måned for bendelorm, spesielt hvis hunden din også sliter med lopper.

Rundorm

Rundorm (askarider) er parasitter som mates av mat i tarmene. Hunder kan bli smittet med rundorm gjennom tre hovedmetoder: å spise egg i miljøet, spise et dyr smittet med rundorm og pleie fra en morshund som er smittet med rundorm. Companion Animal Parasite Council anbefaler å avmorme hunden din to ganger i året for rundorm, selv om det kan være nødvendig med mer regelmessige behandlinger for hunder med kroniske angrep.

Hookworms

ungt bokserbilde av Edsweb fra Fotolia.com

Krokorm, som rundorm, er veldig vanlig i miljøet og er kontrahert på samme måte som rundorm. I tillegg kan krokeormer trenge gjennom huden og vandre gjennom kroppen til tarmveggen, der de henger fast på tarmveggen og forårsaker blødning. Hageorm kan forårsake anemi, dehydrering og blodig diaré. Alvorlige angrep kan til og med føre til at valper eller små hunder blør i hjel hvis de ikke blir behandlet. Companion Animal Parasite Council anbefaler å avmorme hunden din to ganger i året for hakeorm, selv om det anbefales flere regelmessige behandlinger for valper og for hunder med kroniske angrep.

Piskorm

Piskorm er mindre vanlig og mindre farlig enn andre typer ormer. Boxeren din kan bli smittet med piskorm hvis han spiser eggene i miljøet. Mange hunder med piskorm viser ingen symptomer i det hele tatt, selv om alvorlige angrep kan forårsake diaré, vekttap og anemi. Companion Animal Parasite Council anbefaler å ha regelmessige fekale undersøkelser og behandle hunder som tester positivt for piskorm. Noen månedlige hjerteormforebyggende stoffer dreper også piskorm.

Hjerteorm

I motsetning til de fleste andre ormparasitter lever hjerteorm i hjertet og lungene, og ikke i tarmkanalen. Hjerteormer spres av mygg, så det er viktig å holde hunden din forebyggende hver måned når mygg er til stede. Hvis bokseren din får hjerteorm, er behandlingen kostbar, og utvinningen er lang og risikabel.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: WHICH IS THE BEST CRANKSHAFT? l Subi-Performance (Juli 2024).

uci-kharkiv-org