Gjærinfeksjoner i rynker av Bulldogs

Pin
Send
Share
Send

Bulldogens rynker gir ham et særegent utseende og karakter i motsetning til de fleste andre pooches. Groom din rynker regelmessig for å holde dem rene og friske og for å forhindre at slike infeksjoner blomstrer.

Skitne rynker

Huden i bulldogens rynker blir ikke så mye eksponering for luft og blir derfor fuktig. Disse fuktige, varme rynkene i ansiktet, kroppen, mellom tærne og under den skruelignende halen, gir ideelle rom for gjær og bakterier til å blomstre. Resultatet er kløe, rødhet og en stygg, muggen lukt. Bulldogs som lider av en fet hudtilstand som kalles seboré, kommer opp med en sekundær gjærinfeksjon fordi sopp har en tendens til å trives i oljen. Hvis lukten og kløen forblir etter bading og tørking av mobberen, er det på tide å oppsøke veterinæren. (Rådfør deg alltid med en kvalifisert veterinær om helsen og velferden til kjæledyrene dine.)

Gjærvennlig?

Bulldogs er utsatt for gjærinfeksjoner i huden på grunn av rynker og - dobbel whammy - rasen er også disponert for immunmangelproblemer som åpner dem for infeksjoner av en type gjær som heter Malassezia pachydermatis, ifølge Purina. Denne vanligvis ufarlige gjæren er regelmessig tilstede på overflaten av huden din, men hvis immunforsvaret ikke fungerer som det skal, kan det bli invasivt og forårsake flassing og kløe i huden. Endokrine problemer, som hypotyreose, er også en vanlig årsak til seborrhea og gjærinfeksjoner i huden, ifølge Long Beach Animal Hospital.

Medisinsk inngrep

Ta med bulldogen til veterinæren for en undersøkelse hvis du mistenker at han lider av en hudinfeksjon forårsaket av gjær. Veterinæren din kan ta hudskraping for å avgjøre om gjæren har skylden. Hun vil sannsynligvis gi deg noen spesielle orale antisoppmedisiner eller sjampo og kremer som skal påføres huden hans for å kvitte seg med gjæren og berolige enhver betennelse. Orale eller aktuelle antibiotika kan også være nødvendig hvis det er en sekundær bakteriell infeksjon. Hvis det er en underliggende medisinsk tilstand, for eksempel et hormon- eller immunsystemproblem, vil veterinæren din også utarbeide en behandlingsplan for det, noe som kan bidra til å lindre vennenes hudproblemer.

Grooming Solutions

Du kan være bulldogens beste våpen mot gjær ved å holde rynkene rene og tørre hver dag. Bruk kluter for baby eller kjæledyr for å fjerne fuktighet og smuss mellom rynkene. Du kan blande en rengjøringsløsning av en del peroksid, en del eddik og to deler vann til valpen din, ifølge Bulldog Club of Greater San Diego. Fukt et papirhåndkle med løsningen og bruk det for å holde rynkene fri for gjær, bakterier og smuss; det hjelper også med å eliminere tåreflekker fra rynker rundt øynene. Entusiastene på French Bull Dog Club of America anbefaler å dyppe litt pulver i rynkene, spesielt under halen, for å holde dem tørre.

Hensyn

Bade poochet ditt en gang i måneden med en mild sjampo som inneholder en beroligende ingrediens som havregryn, slik at du ikke tørker ut mobberens hud. Veterinæren din kan foreskrive hyppigere bading en til to ganger i uken med medisinsk sjampo. Dette bidrar til å lindre en gjærhudinfeksjon innen to til fire uker, og kan bidra til å forhindre gjentakelse, ifølge Petside.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: BCHL Alberni Valley Bulldogs vs. Powell River Kings - Feb. 24th, 2018 (Juni 2024).

uci-kharkiv-org