Legge til en ny valp i pakken

Pin
Send
Share
Send

Når det gjelder hunder, kan du ikke bare ha en. Bestem om det er best å ta med en ny valp hjem, og hvordan du trygt kan gjøre det.

Pakkehensyn

Medlemmene av en stabil pakke, med deg som den etablerte menneskelige lederen, er kompatible med hverandre og gir rom for det rette nye tilskuddet. Tre eller flere hunder skaper en komplisert og sensitiv sosial gruppe, og det vil uten tvil endre dynamikken i pakken din hvis du legger til en valp. Hvis du ikke klarer å fysisk kontrollere de du allerede har, bør du vurdere å legge til et nytt medlem. Ikke kjøp en valp på et innfall, men ta deg tid til å avgjøre om dette er det riktige valget. Lær om vanskelighetene med forskjellige raser i tillegg til dine egne hunders individuelle personligheter for å legge den beste valpen til pakken din til rett tid. Anslå nærmere hvordan en ekstra hund vil påvirke dagliglivet de neste fem til ti årene, inkludert tid, rom og utgifter.

Introduksjoner

Presenter en av hundene dine for valpen i et nøytralt territorium. Hvis mulig, ta med hunden din til lyet der du kjøper valpen. De vil snuse hverandre kort, men ikke la dem snuse for lenge eller tvinge samhandling. Bruk godbiter og ros som positiv forsterkning og snakk kommandoer, for eksempel "sitte", hvis du trenger å få oppmerksomheten deres. Vokt dere for langvarig stirring, hevede hackler, stive ben, blottlagte tenner eller knurring, da dette er aggressiv oppførsel. Siden to eller flere hunder kan samle seg på en valp, er et annet alternativ å bruke kasser for å introdusere hvert medlem av flokken, en mot en, til det nye tilskuddet.

Spesielle omstendigheter

Eldre hunder forakter ikke unger. De har rett og slett mindre utholdenhet for å holde tritt med en energisk, leken valp. I sin tur kan valper yngre enn 4 måneder ikke gjenkjenne visse sosiale signaler for å la hundene være i fred. Finn ut om de eldre hundene dine har godt temperament før du lar dem være alene med valpen; de vil ignorere ham eller avgi et lavt knur, men skal aldri bite valpen. Det er best å få valpen i rolig tilstand før du introduserer ham for eldre hunder ved å leke med ham eller ta en tur. Kvinner pleier også å være hardere krigere enn hannhunder. Når en valp er angrepet, vil han være forsiktig med å møte nye hunder. Du må vise pakken at du ikke vil tolerere aggressiv oppførsel ved å umiddelbart sette deg i mellom.

Følge opp

Fortsett å overvåke alle interaksjoner mellom pakken og den nye valpen. Hvis du ikke kan være i nærheten, må du trette valpen før du kasser den for å knytte dette til et hvileområde; imidlertid ikke la ham være i kassen hele tiden. I tillegg til å samhandle med hundene dine hver for seg, noe som fremmer det menneskelige forholdet, la den dominerende hunden være nestleder under deg, selv om det er den nye valpen. Å spille favoritter vil føre til forvirring og uorden i pakken. Avstå fra å oppmuntre noen hund på møblene eller obligatorisk deling av leker. Du bestemmer til slutt når mat og leker blir lagt ned og hentet; ikke la dem være i nærheten for å provosere kamper.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Arken Zoo I Så får du valpen rumsren (Kan 2024).

uci-kharkiv-org