Hvordan administrere oral antibiotika til katter

Pin
Send
Share
Send

Selv om det ofte ikke er noen piknik å gi orale antibiotika til kattkammeraten din, kan det bety forskjellen mellom en sunn, lykkelig katt og en syk, ulykkelig katt. Din kattete katt vil være takknemlig.

Administrering av piller eller kapsler

Trinn 1

Pakk pusen din i et håndkle, så hun ligner en puseburrito. Dekk fremre og bakre poter, men ikke dekk til hodet.

Steg 2

Sett katten din på et midjehøye bord i et stille rom som ikke har tilgang til distraherende utsikt over utendørs.

Trinn 3

Legg den ikke-dominerende hånden over kattens hode slik at tommelen er på den ene siden av kinnet og de resterende fingrene er på den andre siden.

Trinn 4

Klem kattens kinn med tommelen og langfingeren og trekk hodet sakte tilbake slik at munnen hennes åpner seg. Hvis hun nekter å åpne munnen, holder du kapselen eller pillen mellom den dominerende pekefingeren og tommelen mens du lirker forsiktig på munnen foran og trekker underkjeven ned med ringfingeren på samme hånd.

Trinn 5

Plasser pillen eller kapslen så langt tilbake som mulig i kattens munn. Arbeid raskt for å unngå å bli bitt. Alternativt kan du bruke en sprøytelignende pillepistol for å administrere medisinen slik at du ikke trenger å stikke fingrene i kattens munn. (Disse er tilgjengelige i mange dyrebutikker.) Sett dette verktøyet, som holder pillen eller kapselen, langt tilbake i kattens munn og skyv stempelet for å frigjøre medisinen.

Trinn 6

Lukk kattens munn og gni nakken eller blåse i nesen for å få henne til å svelge. Sørg for å gi henne en stor klem etterpå for god oppførsel.

Administrering av væsker

Trinn 1

Lag en puseburrito ved å pakke kjæledyrkammeraten din i et håndkle som dekker hele kroppen hennes unntatt hodet.

Steg 2

Sett katten din på et solid, midjehøyt bord i et stille rom, vekk fra distraksjoner og høye lyder.

Trinn 3

Legg den ikke-dominerende hånden over kattungehodet og plasser tommelen på den ene siden av kinnet og de resterende fingrene på den andre siden. Klem kinnene forsiktig for å åpne munnen. Unngå å vippe hodet bakover når du gir væsker: du vil ikke at de skal gå ned på feil rør.

Trinn 4

Sett dropperen eller sprøyten på siden av kattens munn i posen mellom kattens kinn og tenner.

Trinn 5

Sprøyte væsken raskt i posen, lukk kattens munn og blåse i nesen eller gni halsen for å få henne til å svelge. Ros henne etterpå.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hur ger jag mitt djur medicin? - AniCura Sverige (Kan 2024).

uci-kharkiv-org