Aggresjon mellom store Pyreneene hunder i samme husholdning

Pin
Send
Share
Send

De store pyreneene er en stor, kraftig husdyrverge. Imidlertid kan visse miljøfaktorer trekke frem uønsket aggresjon i denne ellers milde giganten.

Territoriell aggresjon

Som husverge er han naturlig nok mistenksom og forsiktig med potensielle trusler mot flokken sin. I den innenlandske sammenhengen vil han se på familien sin som sin flokk. Hvis en ny hund, til og med en av samme rase, blir introdusert i husstanden, kan de store Pyreneene bli beskyttende over hans territorium og flokken hans. Hvis aggresjonen er mellom to hunder som allerede har bodd sammen, kan seksuell modenhet være en medvirkende faktor, spesielt mellom hannhunder.

Bekjempelse av territoriell aggresjon

Siden de store pyreneene naturlig er tilbøyelige til å beskytte sitt territorium, er det fordelaktig å ta de første introduksjonene på nøytralt territorium, for eksempel en park, når du tar en ny hund med i en husstand. På denne måten er hundene kjent med hverandre før de blir tvunget til å innta samme rom. Spaying og kastrering er også en potensiell løsning, da utilfredse hormonelle drivere kan forårsake territorialisme. Hvis du er motvillig til å endre hunden din, kan du søke råd fra en profesjonell trener.

Slaget om dominans

Som pakkdyr prøver hundene å etablere et sosialt hierarki. Aggresjon spiller en nøkkelrolle i hvordan hundene etablerer hvem som er den beste hunden. Aggressive gester og vokaliseringer gjør det mulig for den dominerende hunden å hevde seg uten å ty til vold. Når store Pyreneene viser aggresjon, er det kanskje ikke så opplagt som det er med andre raser, på grunn av deres naturlig langsomme, forsiktige bevegelser.

Håndtere dominansproblemer

Å blande seg i kampen om dominans kan være kontraproduktivt. Når hundene har etablert forholdet, har aggressiv oppførsel en tendens til å avta og harmoni hersker. Overvåk hundenes oppførsel og bare grip inn hvis du mistenker at en av hundene er i fare for å bli skadet.

Ressursbeskyttelse

Det kan oppstå spenninger mellom to store Pyreneene på grunn av ressursvakt. Hunder ser på mat, soveområder, leker og noen ganger andre gjenstander som ressurser som skal beskyttes. Den ene hunden kan tro at den andre prøver å stjele sine ettertraktede ressurser, for eksempel hvis han plukker opp et leketøy eller nærmer seg matskålen. Dette kan føre til aggresjon.

Å takle ressursbasert aggresjon

Gi hundene hver for seg og fjern bollene for å unngå unødvendig spenning ved fôringstid. Fjern leker og bruk treningsøkter for å lære hver hund at ressursene er fortjeneste. Korriger hundene med verbale påminnelser og distraksjon når de handler beskyttende over antatte ressurser.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vårt Nye Familiemedlem (September 2024).

uci-kharkiv-org