Kunstig fargelegging i hundemat

Pin
Send
Share
Send

Selvfølgelig vil du ha det beste for din firbente venn, men det kan være vanskelig å fortelle god mat fra dårlig. De fleste høykvalitets hundematprodusenter føler ikke behov for å prøve å lure deg med fargerike gimmicks.

Hensikt

Kunstig farging i hundemat er ikke plassert der for din hunds fordel. Den er satt der for å appellere til mennesket som kjøper hundemat. Fargede fliser eller matbiter farget for å ligne grønnsaker eller biter av kjøtt, betyr ikke noe for valpen din. Men de kan få en person til å tro at maten er sunnere, bedre eller full av ingredienser som den ikke inneholder. Hunden din bryr seg ikke veldig hvordan maten ser ut. Han vil bare at det skal smake godt.

Sikkerhet

Hos mennesker har kunstige farger vært knyttet til allergier, atferdsproblemer og til og med kreft. I løpet av årene har U.S. Food and Drug Administration forbudt bruk av mange forskjellige farger i menneskelig mat. Selv om de farligste kunstige fargene ikke lenger kan brukes, har noen av de som fremdeles brukes i både mat til mennesker og kjæledyr, som rød nr. 40, vært knyttet til kreft. Andre kan gjøre hunden din mer sårbar for virussykdom. Det er ikke bevist at mating av hunden din med kunstige fargestoffer vil føre til problemer for ham, og disse matvarene anses generelt som trygge. Det er imidlertid smart å sammenligne risikoen mot fordelen, og kunstig fargestoffer gir ingen fordel for hunden din.

Hensyn

Kjæledyrmatindustrien er ikke regulert så mye som folks matindustri. Mange ting er lagt til hundemat som aldri ville være akseptabelt i menneskelige produkter. Etiketter som "naturlig" og "organisk" brukes ganske løst når det gjelder hundemat. Bare fordi pakken sier at det er naturlig, betyr ikke det at hver ingrediens faktisk er naturlig. Når du vurderer om du skal gi hunden din en mat som inneholder kunstig fargestoffer, bør du vurdere hele bildet - hva inneholder maten mer? Vurder verdien av alle ingrediensene, og velg den sunneste maten du har råd til.

Alternativer

Å lage din egen hundemat med magre kjøttstykker og friske grønnsaker er en måte å unngå kunstig farging. Men det er tidkrevende og dyrt. Mange produsenter av høykvalitets hundemat legger ikke til kunstige fargestoffer på grunn av risikoen de bærer. Den beste hundemat vil vanligvis være i en naturlig brun eller grå farge, uten at noe er lagt til rette for det menneskelige øye. Fokuset er i stedet på ernæring. Mange av disse hundematene inneholder ekte kjøtt og ingen biprodukter eller fyllstoffer. De er veldig sunne for hunden din, men også dyre. Det er også en rekke produsenter som har innsett at forbrukere ikke lenger ønsker falske farger lagt til hundens mat. Du kan ikke alltid stole på reklame på forsiden av posen, så sjekk ingredienslisten for å finne en mat som ikke inneholder kunstig fargestoffer.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: FÅR PENGER FRA DERE?:: FANPOST #6. BeasVerden (Kan 2024).

uci-kharkiv-org