Hvor mye mat skal en Cocker Spaniel-valp mates?

Pin
Send
Share
Send

i Cocker Spaniel Valpebilde av Philip Date fra Fotolia.com

Å ta en beslutning om hva og når du skal mate cocker spaniel valpen din, kan virke skremmende i begynnelsen. Det beste alternativet er å diskutere det med oppdretteren og veterinæren din.

Velge valpen din

Før du tar med valpen din hjem, snakk med oppdretteren om maten de har avvent valpen med. Baysway Kennels, cocker spaniel oppdrettere, foreslår at du kjøper noe av maten oppdretteren bruker og bare mate valpen med det til han føler seg bosatt i sitt nye hjem hos deg. Som oppdretter påpeker, har plutselige endringer i matvaren en tendens til å forårsake diaré. Når valpen er veletablert i spiseprosessen, kan du begynne å introdusere maten du vil bruke. Baysway foreslår en overgangsperiode der du blander det nye merket inn i det gamle merket til valpen bare spiser det nye merket på slutten av syv dager. En ting det er verdt å merke seg: hvis valpen din får urolig mage, kan du legge til litt vanlig yoghurt i maten eller mate ham noe kjedelig som kylling og kokt ris i noen dager.

Fôringstider

Som ny valpeier kan du være engstelig for hvor ofte du skal mate og om du skal mate før eller etter å ha gått valpen din, spesielt om morgenen. Baysway foreslår at en 8 uker gammel valp skal ha fire små måltider daglig. Du kan redusere dette til tre måltider fra 4 måneder til 8 måneder og deretter to måltider om dagen. Når valpen din har nådd sin første bursdag, kan du trygt mate ham bare en gang om dagen, selv om mange eiere foretrekker å holde seg til to måltider, vanligvis om morgenen og tidlig på kvelden. På noen måter kan det å gi to måltider hindre deg i å gi valpen godbiter, spesielt når du er på kveldsmåltidet.

Daglige kalorikrav

Heldigvis har veterinærer trent den nøyaktige mengden kalorier som cocker spaniel-valpen din trenger daglig. Det bør være en serveringsguide på kjæledyrmatpakken din. Bruk en målebeger for å sikre at du ikke under- eller overfôrer valpen din, noe som kan skje hvis du bruker hånden din. Det er usannsynlig at to av partnerens håndfuller er de samme som din, gitt forskjellen i størrelse mellom menn og kvinner. Husk også at hann- og hunnhunder trenger forskjellige mengder. Kvinnelige cockers trenger litt færre kalorier per dag enn menn. For eksempel trenger en måned gammel mann 208 kalorier per dag og en kvinne 194 kalorier. En år gammel mann trenger 884 kalorier og en kvinne 803 kalorier. Som et eksempel inneholder 1 kopp Purina Puppy Chow 431 kalorier, så du bør gi din måned gamle cocker 1/2 kopp mat om dagen for å oppfylle kaloribehovet.

Vekt

Vei valpen din regelmessig for å sjekke at han spiser et balansert kosthold og er en ideell vekt for rasen sin. Etter 12 måneder bør en mann veie rundt 26 kg og en kvinne om 23 kg. En tommelfingerregel for å bedømme om valpen din har en idealvekt, er at du skal kunne kjenne valpens ribbein, men ikke kunne se dem.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: American cocker spaniel (Juni 2024).

uci-kharkiv-org