Balanseproblemer hos hunder

Pin
Send
Share
Send

Hvis hunden din går på en vaklende måte, er det mest sannsynlig ikke fordi han gikk på fest og hadde en slurk eller to fra en flaske Jack Daniel's. Balanseproblemer hos hunder kan skyldes en rekke problemer, og noen kan være alvorlige.

Forstå balansesystemet

Ikke ta hundens evne til å stå, sitte, gå rundt og oppføre deg som en hund for gitt. Det vestibulære systemet er apparatet som er ansvarlig for å gi hunden din følelser av balanse og bevegelse. Med andre ord, dette viktige systemet forteller hundens øyne og ekstremiteter hvordan de skal bevege seg, med tillatelse fra flere nerver som begynner i hundens hjerne og fortsetter mot det indre øret.

Problemer med balansesystemet

Når vestibulærsystemet forstyrres av en forstyrrelse i hjernen eller nervene i det indre øret, kan sluttresultatet være en wobbly hund som ser ut som om han hadde for mye å drikke. En mellomøreinfeksjon eller en lesjon i hjernen kan være noen mulige synder for hundens balanseproblemer, ifølge Mar Vista Animal Medical Center. I flere tilfeller kan alder være en faktor: denne lidelsen blir ofte referert til som "vestibular disease of old dog". Når ingen spesifikke årsaker blir funnet for hundens vinglende gangart, blir lidelsen klassifisert som "idiopatisk", et fancy medisinsk begrep som ganske enkelt betyr "av ukjent årsak."

Andre årsaker til balanseproblemer

Hvis du mistenker at Hoover-hunden din har sugd opp noe giftig, ta kontakt med veterinæren eller kontakt en giftkontrollenhet umiddelbart. Noen giftstoffer er kjent for å forårsake nevrologiske symptomer og balanseproblemer. Andre årsaker til balanseproblemer hos hunder inkluderer hjernesvulst, vekst i det indre øret, et fremmedlegeme som sitter fast i øregangen, eller i noen sjeldne tilfeller til og med et hjerneslag. Husk også at det er normalt at hunder er midlertidig vaklende og tøffe når du henter dem rett etter operasjonen, på grunn av "bakrus" -effekten av anestesien.

Symptomer på balanseproblemer

Med et ubalansert balansesystem er det normalt for dårlig Scruffy å føle seg syk, forvirret og desorientert. Snubling, svimlende, kretsende og fallende er noen av de mest tydelige symptomene på et kompromittert balansesystem. Hunden din kan også føle seg bevegelsessyk som om han nettopp gikk av en superrask god tur. Kvalme, oppkast, et skrått hode og en uvanlig side-til-side eller roterende øyebevegelse er noen få andre symptomer som kan følge med en vestibulær lidelse.

Behandling av balanseproblemer

Livet har allerede for mange opp- og nedturer til at fattige Scruffy kan leve i en ustabil verden. Den beste måten å fjerne den ubehagelige følelsen er å få veterinæren til å diagnostisere den underliggende årsaken og behandle den deretter. Motorsyke-medisiner blir ofte foreskrevet for å hjelpe hunden din med å få lindring fra den irriterende spinnefølelsen. Forsikre deg om at du holder hundenes følgesvenn trygg ved å holde ham borte fra trappene og forhindre at han hopper ut av senger og sofaer.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hvordan forebygge øresykdommer hos din hund (Juli 2024).

uci-kharkiv-org