Atferdsproblemer i Shelties

Pin
Send
Share
Send

De ser ut som Mini-Mes i collieverdenen, men shelties er faktisk en helt egen rase. Hilsen fra Shetlandsøyene, hvor alt trenger å være på den lille siden, kan skjellene vise atferdsproblemer når de ikke lever herdelivet.

Sjenerte Shelties

Shelties har en naturlig reservert personlighet som med noen individuelle hunder kan forvandle seg til svekkende sjenanse. Det er vanskelig å samhandle med et familiemedlem som ikke en gang kommer nær nok for et klapp på hodet. Vanligvis er en shelties sjenanse som svar på fremmede, men noen er også håndskyne, flinker og dukker, selv når noen de kjenner når ut til å klappe dem.

The Barkers

Å være avlet for å jobbe med og beskytte flokken, vil shelties naturlig slå alarm når det minste er galt. Og fordi du er naturlig mistenksom overfor fremmede, kan den lille hunden din ofte utløse alarmen oftere enn en funksjonsfeil røykvarsler. Alt eller noen fra en nabo som tar en spasertur langs fortauet for å levere mennesker og andre hunder, kan sette sheltien din til å bjeffe ukontrollert.

Little Nippers

En gjeterhunds egenskaper kan bli et problem når han ikke har noe å flokk. Hvis din sheltie hadde en saueflokk å ta seg av, ville han kjøre flokken og holde dem i kø ved å nippe i hælene. Så du kan oppleve at sheltien uten arbeid jager og nipper til alt som beveger seg, inkludert barna, katten og til og med kosten når du feier på kjøkkenet.

Hyperaktive Sheepdogs

Svært intelligente arbeidshunder som shelties må holdes opptatt for å forhindre at de kjeder seg. En kjedelig sheltie kan bli hyperaktiv, og viser atferd som å løpe kontinuerlig opp og ned langs gjerdet, hoppe og spinne og bjeffe - en handling som er så vanlig at den er kjent som "sheltiespinnet."

Løsninger

Den gode nyheten om atferdsproblemer er at de kan modifiseres, til og med elimineres, hvis du er villig til å bruke tid på å jobbe med din sheltie. Å ta den lille gjeterhunden din til en lydighetstreningskurs er en handling som kan hjelpe med mange atferdsproblemer. Sosialiseringen han får i klassen hjelper ham med å overvinne sjenansen, lydighetstrening hjelper med å kontrollere bjeffing og nippe, og å lære kommandoene holder ham stimulert intellektuelt. Når din sheltie har bestått lydighetsklassen, bør du vurdere å fortsette sin utdannelse med en avansert klasse i smidighet eller til og med sporing for å mate hans behov for intellektuell innspill.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Shetland Sheepdog - Top 10 Facts Sheltie (Juli 2024).

uci-kharkiv-org