Får Benadryl katter til å sove?

Pin
Send
Share
Send

Hvis du noen gang har tatt Benadryl for allergi eller kløe, vet du at det kan gjøre deg trøtt. Hvis du planlegger å ta Felix med på en biltur, kan det være lurt å berolige ham, så han tar seg en tur. Benadryl kan hjelpe ham med å slumre.

Hva er Benadryl?

Benadryl er et merkenavn for antihistaminmedikamentet difenhydraminhydroklorid. Antihistaminer brukes vanligvis til å berolige allergisymptomer som nysing og rennende øyne. Benadryl har en beroligende effekt på både mennesker og katter som gjør at dere begge er søvnige når dere tar det. Hvis du trenger at Felix er søvnig, som å holde ham rolig i et fly, er Benadryl trygt for ham å ta. Rådfør deg alltid med en kvalifisert veterinær før du gir ham medisiner for å sikre at dosen er riktig, og at den ikke vil forstyrre andre medisiner han kan ta. Vanligvis gir du katten en dose som er en brøkdel av menneskelig dosering - en halv pille eller mindre.

Nap Time

Hos katter varer den beroligende effekten av difenhydramin i åtte til 12 timer. I motsetning til beroligende midler som diazapam, fører ikke antihistaminer til at Felix blir desorientert og forvirret. Hvis du bruker den til å roe ham ned under reisen, må du sørge for at transportøren hans er komfortabel og kjent. Bruk en beroligende stemme og snakk med ham for å holde kameraten rolig til han sovner.

Riktig dosering

Dosering avhenger av kattens størrelse, alder og helse. Vanligvis trenger han omtrent 0,5 mg til 2 mg per pund hver 8. til 12. time. Hvis Felix er et lite monster, trenger han mer medisin enn en mindre katt for å ha samme effekt. Ta ham til veterinæren før du gir den til ham for å finne ut hva en sikker dose er for ham.

Hensyn

Gravide katter bør ikke ta Benadryl; det vil ikke fungere, og det kan føre til komplikasjoner for graviditeten. Hvis Felix har problemer med prostata, øyeproblemer, hjerteproblemer eller problemer med skjoldbruskkjertelen, eller hvis han allerede tar et medikament som inneholder dyphenhydramin, bør han ikke ta Benadryl. Når han tar det fra tid til annen, er døsighet sannsynligvis den eneste bivirkningen han vil oppleve. Hvis han tar det regelmessig over en lang periode, kan han oppleve bivirkninger som forstyrret mage, stinkende pust, problemer med badet, synsproblemer og hormonbalanse. Hvis du ser at Felix begynner å få noen av disse reaksjonene på medisinen, bør han slutte å ta det og besøke veterinæren.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Avslappende musikk, for hunder, katter, sove, rolig kjæledyr - Del1 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org