Atferden til Akita

Pin
Send
Share
Send

i Akita Inu-bilde av Callalloo Twisty fra Fotolia.com

Akita, en stor og kraftig rase, kommer fra Japan og er en del av arbeidsgruppen. Mange velger denne rasen når de vil ha en vakthund.

Terapi hunder

Helen Keller introduserte Akita for USA. Rasen er kjent for sitt behandlingsarbeid, men fordi Akitas kan være aggressiv, trenger hvert hundeeierlag evaluering før godkjenning for terapi. Akitas som ble sosialisert som valper for å være rundt mennesker og andre dyr, og som er vennlige og som oppmerksomhet fra fremmede, kan være kandidater til kjæledyrterapi. Ikke alle Akitas demonstrerer disse egenskapene. Eiere blir vurdert om de kan beholde kontrollen over Akita. Hvis eieren og Akita blir godkjent, kan Akitas hjelpe syke og ensomme pasienter, inkludert eldre og barn, ved å la ukjente få kontakt med dem fysisk.

Jegere

Japanerne avlet Akita til å være en jeger. Denne rasen jakter bjørn, villsvin og elg. Aldri la en Akita gå i bånd i et inngjerdet hage fordi han sannsynligvis kommer på jakt. Han trenger daglig trening fra deg, spesielt hvis han bor i et lite område. Akitas er ikke hyperaktiv, så en god tur eller joggetur vil være tilstrekkelig.

God familiehund

Hvis riktig trent, kan Akita bli en fantastisk, kjærlig hund som vil knytte seg til deg og din familie. De har til og med en dum side de deler med folk de stoler på. Noen til og med "snakker" ved å gryntne eller mumle. Akitas er intelligent og reagerer godt på kommandoer. De gjør det bedre når de blir trent med motivasjon i motsetning til makt. Akitas deler et par kjennetegn med katter: De bader seg selv som katter gjør, og de er uavhengige: De liker å være sammen med deg, vil alltid vite hvor du er i huset, men de nøyer seg med ikke å være kontinuerlig nær deg. De gjør det ikke bra når de blir liggende ute i hagen hele dagen; de trenger samhandling med familien i huset.

Vakthunder

Akitas bjeffer vanligvis ikke mye bortsett fra for å fortelle deg at en inntrenger eller en fremmed nærmer seg huset. Dette gjør dem til et godt valg for vakthund. Faktisk trenger de ingen spesiell vakthundopplæring fordi de instinktivt vokter hjemmet ditt. Fordi Akitas naturlig ser på alle fremmede som trusler, trenger de omfattende opplæring for å lære å skille mellom kontrollert og vilkårlig vakt. Men fordi de er en intelligent rase som reagerer godt på kommandoer og respektfulle treningsteknikker, er dette mulig.

Aggresjon

Akitas kan være aggressiv mot andre dyr, spesielt mann-til-mann og kvinne-til-kvinne. Så de er ikke gode hunder å ta med til en hundepark eller å slippe bånd rundt andre hunder i de fleste situasjoner. Akitas har det ikke bra med barn som erter dem og kan bite i gjengjeldelse, så ikke la en Akita være alene med et barn som er under 12 år eller en som ikke vet hvordan de skal omgås riktig med en hund.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: American Akita and cat (Juli 2024).

uci-kharkiv-org