Hva er fordelene med høy-protein kattemat?

Pin
Send
Share
Send

Når det gjelder mennesker, er det alltid spørsmål om kosthold med høy protein og lav karbohydrat. Kosthold med lite protein kan føre til ulike helsekomplikasjoner.

Naturlig kosthold

Når du ser på katter i naturen, ser du dem aldri strekke seg etter et eple eller gumle på mais. Det er en grunn til dette. Katter, enten de er ville store katter eller din purring kattekammerat, er rovdyr. De spiser andre dyr. Som musespisere skaffer de seg protein og fett fra dyrene de spiser, og de eneste virkelige karbohydratene de spiser kommer fra den ufordøyd maten til det dyret de smelter. Kroppene deres mangler enzymet som er nødvendig for å behandle karbohydrater i store mengder.

Redusert diabetesrisiko

Høyprotein dietter imøtekommer de naturlige fordøyelsesevnene i kattens kropp. Fordi katten din ikke klarer å fordøye karbohydrater, skaper dietter med lite protein og høyt karbohydrat økte mengder glukose i blodet. Insulinproduksjon forstyrrer ofte denne dietten og kan føre til diabetes.

Redusert fedme risiko

Kattens kropp vet at hun trenger protein, og når hun får det, føler hun seg mett og slutter å spise. Dessverre behandler ikke kroppen hennes karbohydrater på samme måte. Hvis kostholdet hennes inneholder lite protein og høye karbohydrater, er det mer sannsynlig at hun overspiser og blir overvektig. Protein tilfredsstiller sulten og reduserer igjen risikoen for fedme.

Katter foretrekker protein

Mens vitenskapen viser at kattens fordøye protein mer effektivt, vet selv katten din at hun burde spise protein. En studie fra 2010 publisert i "The Journal of Experimental Biology" viste at når kattene ble gitt valg av mat, velger de naturligvis alternativet med høyt protein. I studien, da katter fikk en rekke matvarer med forskjellige protein-, karbohydrat- og fettblandinger, blandet de det de spiste for å få mest mulig proteininntak.

Hensyn

Før du gjør endringer i kattens diett, må du snakke med en veterinær eller ernæringsfysiolog. Selv om protein er viktig, er det også viktig å få riktige mengder fett, næringsstoffer og fuktighet for et balansert kosthold.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: KETO VS CARNIVORE. Should I Eat Keto or Carnivore? PROS + CONS (Kan 2024).

uci-kharkiv-org