Hvilke fugler kan snakke og leve lenge?

Pin
Send
Share
Send

De fleste kjæledyr lever ikke så lenge mennesker lever, men noen lever lenger enn du forventer. En fugl med så lang levetid vil være en integrert del av familien din. Med en fugl av bestemte langlivede arter, vil du ha en livslang snakkesalig følgesvenn.

Afrikansk grå papegøye

Afrikanske grå papegøyer er veldig smarte fugler, alle grå med en kort rød hale, som snakker storm og kan leve så lenge som 65 år. Imidlertid er 25 år mer normen. Afrikagrå viser vanligvis en preferanse for et bestemt familiemedlem, som han knytter seg tett til. Ikke bare tar den afrikanske gråen mye språk, han ser ut til å forstå visse konsepter. I følge petMD-nettstedet ser det ut til at denne fuglen har intelligensnivået til et menneskebarn. Han er også en god etterligning - vær forberedt på imitasjoner av telefonen som ringer, populære TV-reklame og lignende.

Blå-fronted Amazon papegøyer

Ikke alle Amazon-papegøyer med blå front har blå fjær. Disse fuglene snakker og synger veldig bra. Prøver kan leve så lenge som 100 år, selv om de fleste ikke lever over 80. Ulempen er at visse blåfront-amasoner, spesielt menn, viser aggressiv oppførsel. Dette gjelder spesielt i deres "hormonelle" år, fra 5 til 12 år.

Kakaduer

Mens kakaduer kan snakke, kan de også skrike. Det skyldes vanligvis sosialiseringsproblemer, eller eieren utilsiktet trener fuglen ved å gi den det den vil når skrikingen begynner. Å forlate rommet og slå av lysene er en måte å prøve å få skriking under kontroll. Mens den gjennomsnittlige kakaduen kan leve så lenge som 40 år, har individuelle fugler levd dobbelt så lenge.

Araer

Blant de største papegøyene vises araer i forskjellige nyanser og fargekombinasjoner. Hvis du er spesielt ute etter en snakker, bør du vurdere blå-og-gull-araen. Alle medlemmer av ara-familien vokser til en viss grad, så fuglen din kan etterligne lyder i hjemmet, eller fløyte, eller mjaue som katten. Som alle papegøyer trenger disse intelligente fuglene mye oppmerksomhet. Imidlertid kan araen være mindre utsatt for atferdsproblemer enn andre papegøyer. Mindre araer kan leve så lenge som 40 år, selv om gjennomsnittet er 25; større fugler kan nå fylte 80 år, selv om gjennomsnittet er 40.

Andre langlevende snakkere

Bokstavelig talt snakker dusinvis av kjæledyrfugler og lever lenge. Selv din gjennomsnittlige undulat kan lære språk og holde seg i 20 år, selv om åtte år er mer sannsynlig. De fleste papegøyearter snakker til en viss grad og har relativt lange levetider. Før du kjøper en fugl eller bringer den over statslinjer, må du sørge for at det er lovlig å eie dyret i staten din. For eksempel er kvakerpapegøyer, også kjent som munkepapegøyer, utmerkede snakkere som i gjennomsnitt lever i 20 år og kan gjøre det til 40-tallet. Imidlertid er de ulovlige i noen stater, ettersom løse papegøyer har dannet flokker som betraktes som trusler mot det innfødte dyrelivet og jordbruket.

Hensyn

Nøklene til fuglens lang levetid inkluderer god ernæring og oppdrett, samt regelmessige besøk hos en fugle veterinær. Ulempen med en langlivet fugl er at den kan overleve deg. Når du og fuglen din blir eldre, må du legge til rette for at noen kan ta vare på kjæledyret ditt etter at du er borte. Når du lager eiendomsplaner, spør advokaten din om å sette opp bestemmelser for fuglepleie. Ikke anta at en slektning eller venn vil ta vare på fuglen din - diskuter alltid emnet med dem på forhånd.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Er dette Norges mest nebbete kjæledyr? (Kan 2024).

uci-kharkiv-org