Spiser boksere bra bein?

Pin
Send
Share
Send

Boxers er kjent for høyenergiske og aggressive tyggevaner, og krever daglig trening og regelmessig mental stimulering. Mens de kommersielle hundebenene på dyrebutikker er fristende kjøp for eiere, gir det en risiko for å tygge en bokser.

Kvelning

En av de største bekymringene for å mate hunder med hvilken som helst type bein er risikoen for kvelning. Fordi boksere har en ekstremt kraftig kjeve, er det ikke uvanlig at de knuser tyggeleker, inkludert bein, i små fragmenter. Disse mindre brikkene kan bli satt inn i luftrøret, og forårsaker komplikasjoner fra punktering i spiserøret til total luftveisobstruksjon.

Splintring

Enten det er kommersielt produsert eller rett ut av kjøkkenet, har alle bein noen risiko for splintring. Kokte dyrebener er spesielt utsatt for splintring når de er inntatt. Hvis et bein splinter, kan de små beinfragmentene punktere tarmene og endetarmen i en bokser og forårsake indre blødninger. Hunder som lider av indre blødninger, bør sees av en veterinær umiddelbart, og det kan være nødvendig med kirurgi for å reparere blødningen og fjerne beinbruddene.

Ødelagte tenner

Mange hundeeiere tilbyr bein til hundene sine fordi de mener å tygge på bein fremmer riktig tannpleie hos hunder. Selv om det er sant at tygge på bestemte gjenstander kan hjelpe til med å opprettholde hundens tannpleie, er ikke bein det ideelle valget for å oppnå oral helse. Faktisk kan tygge på bein føre til at en hund knekker tennene, noe som fører til en økning i tannproblemer hos hunden. Knuste tenner kan forårsake smerte, infeksjon og munnskader, samt forverre eksisterende tannproblemer.

Bruk med forsiktighet

Den offisielle holdningen til bein fra American Society for the Prevention of Cruelty to Animals er at råhudben, hvis de tilbys, bør være begrenset, og hundeeiere må være årvåkne med å sørge for at hunder ikke bruker de små beinfragmentene som skyldes overdreven tygging. . ASPCA advarer også om at mindre hunderaser har større risiko for komplikasjoner forbundet med bein som kvelning og indre skader.

Alternative tyggeleker

Selv om kommersielle bein og dyrebein kan brukes sparsomt og med riktig tilsyn, gir andre tyggeleker den samme stimulerende effekten uten å utgjøre helserisikoen. Syntetiske, beinformede leker og andre tyggeleker av gummi er populære, trygge alternativer som tilfredsstiller en boksers behov for å tygge, og har ikke de samme farene som er forbundet med tradisjonelle bein. Food and Drug Administration anbefaler hundeeiere å snakke med veterinæren om hvilke benalternativer som er best for deres spesielle hund.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: SHARK SONG on RAFT! Survival Game w. Baby Shawn in Danger! 1st Night Minecraft? FGTEEV GameplaySkit (Kan 2024).

uci-kharkiv-org