Har bulldogs haler når de blir født?

Pin
Send
Share
Send

Anerkjent for sin kjeve og evige rynke, kan den korte tette bulldogen virke halefri for den tilfeldige observatøren. Dette er imidlertid ikke en forankret rase, og den lille nubbin av en hale du ser i dag var det bulldoggen ble født med.

Rett hale

Ved fødselen begynner bulldogvalpens hale allerede å ligne hvordan den vil se ut når han er voksen. Valper fra samme kull kan ha forskjellige formede haler. American Kennel Club favoriserer den rette halen og den korketrekkerformede halen. Den rette halen er myk ved fødselen - bred i bunnen og avtar forsiktig nedover til en kort trekantet spiss.

Korketrekkerhale

Korkskruehaler er like vanlige som rette haler og like akseptable for AKC så lenge de brytes ned fra halebunnen og ikke strekker seg oppover. Ved fødselen har korketrekkerhalen allerede et innpakket utseende, men er fortsatt fleksibel. Når bulldoggen vokser, vil halen stivne i den posisjonen, og ser veldig ut som en kanelrull som sitter fast på bakenden.

Lange eller bølgende haler

AKC finner feil med en og annen lengre, svingete eller bølget hale på bulldogen, men ikke la utseende lure deg. Haleform påvirker ikke valpens personlighet, og du kan finne en fantastisk venn for livet hvis du velger å adoptere en bulldog med en ikke-standard hale.

Tips om halepleie

En korketrekkerhale som hekker mot bulldogens bakende, kan skape et helseproblem. Det kuperte området under halen bør holdes grundig rent for å fjerne rusk og søppel, noe som kan føre til irritasjon og infeksjon. Uscented baby kluter er flott for daglig tørking rundt og under halen. Etter tørking tørker du området med en myk absorberende klut. Hyppig skylling av bakenden med varmt vann bidrar også til å holde området rent. Hvis du merker en vond lukt, eller hvis bulldoggens haleområde virker for følsomt, kan han ha en haleinfeksjon, noe som krever et raskt besøk hos veterinæren.

Fjerning av halen

Hvis en bulldogs hale forstyrrer hans evne til å bruke badet, eller det forårsaker gjentatte infeksjoner, kan en veterinær anbefale å fjerne halen kirurgisk. Dette problemet forekommer hyppigst i korketrekkerhaler som sitter så tett mot bulldogens bakende at de har et inngrodd utseende. Dette er den eneste gangen det er akseptabelt å fjerne en bulldogshale.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: The Rise and Fall of Resistance. Documentary (Juni 2024).

uci-kharkiv-org