Hvordan kjøpe en gullfisk

Pin
Send
Share
Send

i feuer im wasser image av victoria p. fra Fotolia.com

Gullfisk er det ultimate kjæledyret som er lettstelt hvis du gjør leksene dine og ikke skynder deg med ting. Å plukke en liten fyr som lever et langt og lykkelig liv avhenger av tankens forberedelse og beslutningene du tar i dyrebutikken.

Vær forberedt

Trinn 1

Kjøp en tank, sett den opp og la den stabilisere seg før du legger til fisk. Kjøp aldri en ny tank og gullfisk samme dag. Alle nye akvarier må gjennom nitrogensyklusen før vannet er trygt. Dette er en naturlig prosess som produserer skadelig ammoniakk, nitrat og nitritt til de gode bakteriene i tanken din kan komme i arbeid og stabilisere miljøet.

Steg 2

Legg til en kommersiell gunstig bakterieløsning i tanken din. Nitrogensyklusen tar omtrent fire uker, men du kan kutte den ned til en uke hvis du bruker noen vennlige bakterier for å starte syklusen og få den nye fisken din trygt flyttet inn mye tidligere.

Trinn 3

Invester i et sett med vanntestingsett; disse er virkelig livreddere, fordi du ikke kan se eller lukte noen av de giftige kjemikaliene som produseres under nitrogensyklusen. Test for ammoniakk, nitrat og nitritt en gang i uken, og sjekk fargesteststripen mot diagrammet i esken, slik at du kan være helt sikker på når det er trygt å få gullfisken din.

Velge gullfisk

Trinn 1

Velg en dyrebutikk etter omdømme i stedet for størrelsen på selskapet eller hvor billig det selger gullfisk. Store kjeder har en rask omsetning av fisk, så dyrene i butikktankene har sannsynligvis ikke vært der mer enn et par dager, noe som betyr at de fremdeles kan være stresset av transport. Imidlertid har store butikker vanligvis meget robuste vannbehandlingsmetoder på plass for å forhindre sykdom og opprettholde optimal fiskehelse.

Steg 2

Be venner og familie og bla gjennom lokale fiskefora på Internett for å få en upartisk mening om fisk i en bestemt butikk, hvis du aldri har handlet der før. Akvarister er alltid opptatt av å formidle sin kunnskap og anbefaler en god akvatisk avdeling. På samme måte, hvis du ser flere dårlige anmeldelser av fiskeseksjonen til en dyrebutikk, kan det være lurt å styre unna og finne et annet sted.

Trinn 3

Bla gjennom hele vannavdelingen for å få en god ide om fisken deres har god helse. Ikke la deg skremme av et skilt som forkynner "Disse fiskene er under karantene og er ikke til salgs" foran på tanken. Det ser veldig skummelt ut, men en god akvatisk avdeling setter karantene i all ny fisk før den slippes ut på salg, og sørger for at nykommere er sykdomsfrie og klare for et nytt hjem. Imidlertid er mer enn en tank som sier "Fisk under behandling" en helt annen sak og indikerer at det er et sykdomsproblem i butikken.

Trinn 4

Unngå fisk som ser syk, skadet eller generelt usunn ut. Tegn på sykdom inkluderer gispe på vannoverflaten, hevede vekter, en oppblåst kropp, svulmende øyne, revne eller blåmerker finner og små hvite flekker som ser ut som saltkorn.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Radioresepsjonen - Franz Beckenbauer (Kan 2024).

uci-kharkiv-org