Kan du fange lopper fra en villkatt?

Pin
Send
Share
Send

Feral katter har normalt lopper, så hvis du kommer i kontakt med en eller har en som bor i nærheten av huset ditt, vil du sannsynligvis bli utsatt for disse parasittene. Du blir imidlertid ikke infisert.

Den skyldige

Katteloppen har det vitenskapelige navnet Ctenocephalides felis og er den vanligste loppen i USA. De lever også av hunder, til tross for navnet deres. De er små vingeløse insekter omtrent en sekstende til en åttendedel av en tomme lange og har store bakben som lar dem hoppe på forbipasserende verter. De har flate rødbrune kropper og munnstykker designet for å gjennombore huden og suge blodet fra verten.

Kattelopper og mennesker

Lopper vil ikke leve av mennesker fordi mennesker ikke har noe tykt strøk de kan gjemme seg i, men de vil av og til mate fra mennesker. Dette vil mest sannsynlig skje hvis du håndterer et loppeangrepet dyr, eller hvis du går gjennom et område disse dyrene ofte. En loppe kan ta en bit av deg og innse at du ikke har smak. Bitt forekommer for det meste rundt anklene og underbena på mennesker, og kan gjenkjennes som kløende røde støt med røde "glorier".

Cat Flea Life Cycle

Lopper fra kvinner legger egg i pelsen til dyret de lever på. Noen av disse faller på bakken uansett hvor katten bruker tid. Egg klekkes ut i larver som lever av død hud, voksen loppeavføring og annet organisk materiale. Larven dukker opp og klekker ut som voksne lopper som hopper på ethvert forbipasserende dyr eller menneske. De vil bruke forbipasserende som vert, ellers har de bare mat og slipper til bakken til en bedre vert går forbi. Så selv om du ikke kan få en loppeangrep selv, kan en loppe hitch en tur på deg og deretter bytte til hunden eller katten din.

Kontroll av lopper fra villkatter

For å eliminere lopper må både vertsdyret og lokalene behandles. Hvis du har en villkatt som bor i nærheten av hjemmet ditt, må du enten bli kvitt den eller behandle den for lopper. Veterinæren din kan gi deg medisiner for å sette i mat for å behandle lopper, eller du kan låne eller kjøpe en human kattefelle for å fange, behandle og frigjøre den. Områder der katten tilbringer tid, bør støvsuges eller damprengjøres med noen få dagers mellomrom, og du kan bruke et plantesikkert loppedrepende middel på plener og hager der katten strever.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Bayvantic film om lopper (Kan 2024).

uci-kharkiv-org