Kan edderkopper skade katter?

Pin
Send
Share
Send

Hvis den er liten og beveger seg, vil katter sannsynligvis prøve å spise den eller leke med den. Hvis du mistenker edderkoppforgiftning, ring veterinæren din med en gang.

Generelt ufarlig

For det meste vil edderkopper ikke skade katten din, enten hun prøver å spise eller bakhold. En kattes hud og pels er for tykk til at de fleste edderkopparterens fangender kan trenge gjennom. Hvis en edderkopp klarer å lande et bitt, vil symptomene generelt være aktuelle - kløende støt eller velt, som ligner på mange andre typer insektbitt. Vanligvis vil ubehag avta i løpet av noen få timer eller dager, ellers kan veterinæren ordinere medisiner.

Sort enke

Den svarte enke edderkoppen er svært giftig for katter, hunder og mennesker. Ulike varianter av svart enke finnes over hele USA. Spesielt hunnen er gjenkjennelig med den skinnende sorte kroppen og den røde timeglassformede markeringen på magen. Symptomer på enkebitt inkluderer lammelse eller stivhet, alvorlige smerter i overkroppen som forårsaker kjeft, skjelving, pustevansker, tap av koordinasjon, oppkast, diaré og kraftig spytt. Antiveninbehandling er nødvendig raskt for å avverge døden.

Brun eneboer

Den brune eneboer, også kjent som fiddleback, er spesielt vanlig i Midtvesten. Reclosen foretrekker å gjemme seg i treaktige områder der det er mye fuktige tømmerstokker, noe som gjør innkjørsler med katter relativt sjeldne. Men en konfrontasjon kan være vond for en katt. Et bittsted kan svi i opptil åtte timer. Hvite lesjoner med mørke skorper kan utvikle seg over flere uker. Mindre vanlig kan katter utvikle feber, utslett eller kvalme. Hvis den ikke behandles, kan en brun enebet bite forårsake alvorlig vevsskade hos en katt.

Hobo Edderkopp

Bitt fra den brune og raggete hobo edderkoppen etterligner vanligvis de fra den brune eneboer, men kan ha mer alvorlige resultater. Vevsskade begynner på bittstedet som en kløende rød-hvit lesjon. Hvis de ikke blir behandlet, vil hud og vev sannsynligvis dø når forverringen sprer seg. Selv om det er mer vanlig i Europa, lever amerikanske hobo edderkopper for det meste i Stillehavet Nordvest. De er mest gjenkjennelige med de traktformede nettene de snurrer for å fange byttet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Kors edderkoppen (Juli 2024).

uci-kharkiv-org