Årsaker til hårtap i Shih Tzus

Pin
Send
Share
Send

i Shih Tzu-bilde av SenPai fra Fotolia.com

Enten du holder din Shih Tzu i full strøk eller en valpesnitt, vil du aldri se skallede flekker på den lille løvehunden din. Utvilsomt er det lite attraktivt, men enda viktigere, Tzu-hårtap er en sterk indikasjon på at noe er galt. Tenk først på noen av de vanligste årsakene.

Parasitter

Lopper er kanskje de første mistenkte som kommer til å tenke når du tenker på hundeparasitter, men flått, lus, øremidd og skabb er andre store lovbrytere. Tilstedeværelsen og bittene av disse parasittene vil irritere Shih Tzu og føre til at han klør, slikker eller tygger seg i varierende grad av hårtap.

Bakterie

Staphylococci, eller staph, er en bakterie som vanligvis finnes på huden til Shih Tzu (så vel som din egen hud). Denne bakterien forårsaker vanligvis ingen problemer, men under visse forhold kan en stafylokokinfeksjon utvikles. Selv i de tidlige stadiene kan det være noe hårtap fra den lille hundens hyppige skrape, tygge, slikke eller gni på de irriterte områdene. I de senere stadiene av en staph-hudinfeksjon kan det være raskt hårtap i de berørte områdene, sammen med ekstremt rød, skjellende, sår hud og alvorlig kløe. Mange ganger er en staph-hudinfeksjon sekundær til en annen tilstand, så det er viktig at veterinæren din bestemmer og behandler den underliggende årsaken.

Sopp

To av de vanligste syndere av sopptap er Microsporum og Trichophyton, oftere kalt ringorm. Hårtap assosiert med denne infeksjonen vil vanligvis vises i sirkulære flekker, og sentrene kan ha et tørt, crusty utseende. Malassezia pachydermatis, en type gjær, er en annen sannsynlig lovbryter, og noen veterinærer mener Shih Tzus er genetisk utsatt for denne infeksjonen. Tilstanden vil ofte forårsake mild til intens kløe, og hårtap kan forekomme i de berørte områdene. I likhet med staph-infeksjonen, er en gjærsoppinfeksjon ofte sekundær til en annen tilstand, som må bestemmes og behandles.

Allergier

Allergier er ganske hyppige hos hunder, og det vanligste hundeallergenet er loppespytt. Selv en enkelt fleabitt på en følsom Tzu kan gjøre ham alvorlig kløende og helt elendig. Atopy er imidlertid en annen sannsynlig mulighet, spesielt siden Shih Tzu-rasen har en tendens til å være utsatt for å utvikle tilstanden, ifølge "The Merck Veterinary Manual." Atopi, eller atopisk dermatitt hos hunden, kan oppstå hvis den lille hunden din har utviklet en følsomhet for et allergen i omgivelsene, for eksempel mugg eller pollen. Fordi et av hovedsymptomene på allergi mot miljøirriterende og loppespytt er kløe, vil den hyppige riper, slikking og tygging din Tzu ty til i et forsøk på å lindre ubehaget, kan føre til hudlesjoner og hårtap.

Hormoner

Hvis en kjertel i kroppen din til Shih Tzu produserer en overdreven eller mangelfull mengde hormon, vil du nesten helt sikkert se endringer i Tzus hud og pels. I motsetning til de andre nevnte forholdene klør hormonelle problemer vanligvis ikke, men hårtap er vanlig. Huden til den lille hunden din kan bli tynnere eller tykkere enn normalt, og du kan også merke endringer i hud- og pelsfargen. Hormonelle problemer er ekstremt alvorlige. Alvorlig sykdom eller til og med død kan oppstå, så det er viktig at disse problemene blir diagnostisert og behandlet riktig.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hårtap rammet Vidar 51 i ung alder (Kan 2024).

uci-kharkiv-org