Hvordan rense Chihuahua tåre flekker

Pin
Send
Share
Send

Jeg chihuahua bilde av carine67 fra Fotolia.com

Mellom 20 prosent og 25 prosent av små hunderaser som Chihuahuas opplever problemer med tårefarging i øynene. Slike flekker er vanligvis et resultat av en slags øyeirritasjon, som kan være forårsaket av langt hår, inngrodde øyelokk eller blokkerte tåredreneringshull. Hvis Chihuahua viser tegn på tåreflekker, kan du prøve et hjemmemedisin for å rengjøre dem. Når du har renset øynene til hunden din, kan du ta noen få enkle trinn for å forhindre at flekkene kommer tilbake.

Trinn 1

Sjekk Chihuahua-øynene dine for å være sikker på at det ikke sitter noe fast i den, forårsaker irritasjon og rive. Hvis øynene til hunden din er røde og hovne, eller hvis misdannelser er synlige, ta ham for å oppsøke veterinæren din umiddelbart.

Steg 2

Tørk forsiktig av området rundt Chihuahua-øynene med en fuktig klut for å fjerne all skorpesamling rundt øynene og for å myke opp de tørkede flekkene.

Trinn 3

Bruk en bomullspinne dyppet i varmt vann hvis hundens øyne er spesielt skorpede og de trenger litt ekstra oppmerksomhet for å rengjøre. Dette er ikke uvanlig når du ikke har holdt hundens øyne regelmessig. Unngå å komme i kontakt med Chihuahuas øyeeple, og ikke bruk nok trykk med vattpinnen for å forårsake ubehag.

Trinn 4

Kombiner like store deler melk med magnesia og peroksid med nok maisstivelse til å lage en pasta. Spred en liten mengde pasta på tåreflekkene rundt øynene til hunden din, og arbeid den inn i pelsen.

Trinn 5

La melken av magnesia-blandingen tørke i opptil fire timer, vask den deretter helt ut og la pelsen til din Chihuahua tørke. Påfør et tynt lag med optalmisk salve på området rundt hundens øyne etter å ha vasket melk av magnesia blanding, for å forhindre irritasjon.

Trinn 6

Gjenta melk med magnesia annenhver dag i en uke eller til tåreflekkene har løftet seg.

Trinn 7

Trim pelsen rundt øynene til hunden din ved hjelp av en saks med stump nese. Pels som vokser for nær øyet, er en av de vanligste årsakene til tåreflekker, så trimming av pelsen bør bidra til å forhindre irritasjon og dermed fremtidige flekker fra å danne seg.

Trinn 8

Rådfør deg med veterinæren hvis det er vedvarende tåreflekker.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hund som hopper og bjeffer av gledefrustrasjon OPPDATERING (Kan 2024).

uci-kharkiv-org