Frakker og farger av tyske hyrdehunder

Pin
Send
Share
Send

Den kjente som en uredd politihund, flittig gjeter, konkurransedyktig utstillingshund og lojal familiekammerat, er den tyske hyrden også en hund med mange farger og strøk. Selv om det vanligvis er avbildet som svart og solbrent, anerkjenner American Kennel Club 11 farger eller fargekombinasjoner som er standard for rasen.

Black-and-Tan og Black-and-Cream tyske hyrder

Svart-og-solbrun og svart-og-krem ("krem" er en lysere nyanse enn brunfarge) er de mest anerkjente fargekombinasjonene av denne rasen. Rin Tin Tin og andre tyske hyrder fra Hollywood har gjort dette vanlige fargevalget kjent.

Svarte og røde og sorte og sølv tyske hyrder

Svarte og røde tyske hyrder har en rikere solbrun pigmentering enn vanlig svart-og-solbrun - et slags rødt leireutseende. Denne kombinasjonen ses ofte hos tyskavlede showhunder. Svart-og-sølv hundene har en mer utvasket, nesten hvit nyanse i områdene som ikke er svarte.

Bicolor tyske hyrder

En tofarget betegnelse krever at flertallet av hunden er helt sort, inkludert hodet, med brune ben og "blyant" - svarte linjer - på tærne. En tofarget tysk hyrde blir ofte referert til som "tarheel", på grunn av den svarte fargen på "hælen" på beinet.

Blå og lever tyske hyrder

Blå tyske hyrder og levertyske hyrder antas å ha blitt resultatet av fortynning av fargen svart i hundens gener. De blå og leverfargene i disse to hundene erstatter de svarte områdene til deres vanligste svart-og-solbrune kolleger.

Sable tyske hyrder og grå tyske hyrder

"Sable" refererer til fargebånd på spissen av hundens individuelle hår, ofte i forskjellige nyanser eller blandinger av sølv, gull eller mahogni, og kontrast med en mørk maske på hundens ansikt. Den sorte tyske hyrden kan gå gjennom flere stadier av pelsutviklingen, ofte lysne og mørkere i fargen før den når full modenhet omtrent tre år gammel. Den grå eller "ulvgrå" tyske hyrden regnes som en ekstremt falmet sølvvariasjon av sabelen.

Hvite og svarte tyske hyrder

Hvite tyske hyrder er ikke albinoer; fargen deres er resultatet av et recessivt gen som kan bæres av en hvilken som helst farget hund. Selv om hvite hyrder er diskvalifisert fra AKC-show, er det ikke noe galt med helsen deres, og de er populære som familie kjæledyr. Hvis hunden ikke er ren hvit hele tiden, blir den noen ganger referert til som en "blond" eller "kjeks." Svarte tyske hyrder blir født svarte og forblir på den måten gjennom voksen alder, og noen ganger har de en hvit flekk eller "brenner" på brystet eller tærne. Som den hvite gjeteren, er den svarte hundens farge forårsaket av et recessivt gen som kan bæres av en hvilken som helst farget hund.

Schäferfrakker

Den ideelle showhunden til den tyske hyrden har et dobbelt strøk av middels lengde. Den ytre kappen skal ha tykt rett hår som ligger nær kroppen. Noen utstillingshunder har svakt bølgete, til og med kvisete ytre strøk. Mange tyske hyrder har også lange, myke, krøllete ytterfrakker: dette er uønsket for utstillingsringen, men mange eiere liker det myke, leonine utseendet det gir kjæledyrene sine.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: German Shepherd Dogs Playing And Protecting Babies Compilation (Juli 2024).

uci-kharkiv-org