Hvordan trøste valpen din når du drar på jobb

Pin
Send
Share
Send

jeg valpebilde av SKYDIVECOP fra Fotolia.com

Å stenge døren på valpen din med de store, spørrende øynene er noe av det vanskeligste med å ha hund. Heldigvis kan du trene hunden din til ikke bare å akseptere at du drar, men også å være glad for det.

Nøytraliser

Trinn 1

Simuler avgangsrutinen din. Ta på deg jakken, ta tak i nøklene og gå ut av huset. Handle normalt. Valpen din er smart og vil ha lært at nøklene og jakken bare betyr én ting: du drar. Han vil derfor ha bygget negative assosiasjoner til disse handlingene og vil begynne å bli bekymret over å se dem, selv før du har reist. Jakken og nøklene kalles triggere. Dette er i utgangspunktet det som forårsaker angst og nød.

Steg 2

Lek med valpen din. Jangle nøklene, la ham lukte jakken din.

Trinn 3

Gi ham en godbit. Dette gjør at han kan danne positive assosiasjoner med din avgangsrutine.

Trinn 4

Gjenta den simulerte avgangsrutinen en gang om dagen i to uker, eller så lenge det tar for valpen din å endre holdning til stimuli. Ved å fjerne de negative assosiasjonene hunden din har med disse utløserne, nøytraliserer du deres innflytelse på oppførselen hans.

Forsterke

Trinn 1

Utfør avgangsrutinen din. Ta med i denne rutinen å leke med valpen og gi en godbit som du gjorde før, men denne gangen forlater du faktisk huset, men ikke gå langt. Forsikre deg om at du er langt nok unna at han ikke kan se deg eller lukte deg. Sørg også for å gjøre det overbevisende. Hvis det er en port utenfor, lukk den. På denne måten hører hunden din samme sett med lyder han hører hver dag når du faktisk drar på jobb. Forsikre deg om at det er en periode på omtrent ett minutt, rett før du drar, der du ignorerer hunden. Han ser til deg for veiledning i hvordan du håndterer visse ting. Hvis du er helt kul og avslappet, vil han bli beroliget. Det er som vanlig i dag!

Steg 2

Vent ett minutt før du kommer tilbake. Hvis du hører gråt eller bjeff, ikke gå inn igjen. Vent til han er rolig før du kommer tilbake. Gå inn i huset, ta deg et øyeblikk til å plassere deg selv, ta av deg jakken og legg nøklene tilbake. Overgiv deretter valpen din med ros og gi ham en godbit når du kommer tilbake. Dette viser ham at selv om du har forlatt huset, kommer du alltid tilbake, og at når du kommer tilbake, skjer det gode ting. Det lærer ham også at jo roligere han er, jo raskere kommer du tilbake. Sørg for å legge igjen et gap mellom retur og å gi ros. Ved å handle uformelt rundt ham, viser du ham at du kommer og går er helt normal.

Trinn 3

Gjenta simuleringen fem ganger til, hver gang du forlenger fraværet med to minutter.

Trinn 4

Unngå øyekontakt med hunden din hvis han sutrer, bjeffer eller hyler mens du drar. Det er vanskelig å gjøre, men ved å se på ham, gir du ham det han vil, og det er oppmerksomhet.

Trinn 5

Ros ham i det øyeblikket han slutter å bjeffe. Han vil snart lære at ro har et positivt utfall. Kombinert med hans forståelse av at du alltid kommer tilbake, og at når du gjør det, forbedres hans nærmeste miljø med godbiter og ros, vil han lære å godta at du forlater som en del av hans daglige rutine.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Lær din hund at gå pænt i snor (Kan 2024).

uci-kharkiv-org