Kompatibilitet med afrikanske siklider og platies

Pin
Send
Share
Send

Når du velger tankekamerater, klassifiseres fiskeparene vanligvis i tre kategorier: bra, OK med forsiktighet og ikke kompatibel. Platies - liten, lettgående fisk - er på mange måter ciklidenes motsetninger. Men nøye utvalgte ciklider gitt riktig miljø kan komme sammen med andre arter som platies i en fellestank.

Kompatible afrikanske siklider

Noen få arter av ciklider kan leve komfortabelt med platies, men de er unntak fra regelen. Zebra obliquidens (Astatotilapia latifasciata) er minimalt aggressiv og kan trives i skoler av sin egen art. De blir omtrent 5 inches lange. Juvelsiklider vokser til omtrent samme størrelse. De anses å være en av de minst aggressive ciklideartene, så du bør ikke holde dem med aggressiv fisk. Compressiceps (Altolamprologus compressiceps) fra Tanganyika-sjøen er ikke aggressiv og vil komme overens med rolig fisk som platier. De blir også omtrent 5 inches lange.

Afrikanske siklider som er OK med forsiktighet

Noen ciklider er ikke altfor aggressive og kan komme sammen med platies, men utgjør en større risiko enn de tameste ciklidene. Hvis disse ciklideartene viser aggresjon mot platene dine, må du skille fisken med en gang. Tre eksempler på mindre aggressive siklider er det gule laboratoriet (Labidochromis Caeruleus), påfuglcikliden (Melanochromis Johanni) og demasoni (Pseudotropheus demasoni). Demasonis er imidlertid svært aggressive mot fisk som ser ut som seg selv. Dette er alle Ciklid-arter i Malawisjøen som vokser til ca. 4 inches lange. Dverge afrikanske siklider kan også være fredelige nok til å leve med platies.

Uforenlige afrikanske siklider

Mange arter av ciklider er svært aggressive og bør ikke settes sammen med andre typer fisk. Noen afrikanske siklider som skal unngås inkluderer humla (Pseudotropheus crabro) og auratus (Melanochromis auratus), som regnes som en av de mest aggressive ciklideartene. Livingston (Nimbochromis livingstonii) vokser til 8 inches lang og er kjent for å spise mindre fisk, så det er definitivt ikke en god kamp for den minimale platy.

Hensyn til habitat

Platies gir utmerket "nybegynnerfisk" fordi de er seige og kan tilpasse seg forskjellige vanntemperaturer og pH-nivåer. De fleste ciklider er oppdrettet i fangenskap og kan også tilpasse seg miljøet bedre enn deres kolleger. De trenger vann mellom 75 og 80 grader F. Platies gjør det bra i vann mellom 65 og 78 grader F, så vann som holdes ved 75 grader F bør berolige begge artene. Hvis du bytter 25 prosent av vannet ukentlig sammen med et sterkt filtreringssystem, vil vannet holde det ideelle pH-området for begge fisketyper - mellom 7,5 og 8.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: How to cure Ich Simple Trick (Juli 2024).

uci-kharkiv-org