Avmatte en hund

Pin
Send
Share
Send

Det er ikke noe bra med matt hundepels. Faktisk, foruten å se skjemmende og skitten ut, hvis hundens pels er matt, er han sannsynligvis ubehagelig eller til og med i smerte. Prøv å avmatte pelsen selv, men hvis det viser seg å være for vanskelig, kan du få en profesjonell groomer til å fullføre jobben.

Trinn 1

Kjøp en metallkam, glattbørste og små sakser, samt løsne spray eller balsam. Å bruke de riktige verktøyene vil hjelpe til med å avmatte pelsen og forårsake mindre smerte for hunden din. Unngå store sakser og plastkammer som kan være for vanskelige å bruke og forårsake smerte.

Steg 2

Finn hvert område med matt pels forsiktig med hendene. Hvis mattene er løse, kan du prøve å skille dem med fingrene eller en metallkam. Arbeid på en matte om gangen og ikke tving matten til å komme ut hvis du ikke kan skille den med fingrene eller kammen. Ikke rykk eller trekk i mattene hvis de ikke lett kan skilles.

Trinn 3

Sprøytematter som er vanskelige å løsne med en detangler eller balsamspray. Disse sprayene hjelper deg med å løsne håret, slik at det er lettere å gre det ut. La sprayen stå på i flere minutter, så den får tid til å synke ned i hundens pels. Etter sprøyting skal mattene bli lettere å erte med en kam. Kam forsiktig gjennom hver matte til de skiller seg, og bruk en børste for å fjerne gjenværende biter av hundens pels.

Trinn 4

Skjær ut matter med små sakser. Hvis matten er veldig sammenfiltret, men ikke for nær hundens hud, kan du prøve å holde den jevnt og klippe den ut av pelsen. Ikke plasser saksene mellom huden og matten. Hvis du ikke kan klippe ut matten uten å berøre hundens hud direkte, må du ikke prøve å bruke saks. Matten vil sannsynligvis kreve at hunden din er barbert. En profesjonell groomer med passende verktøy bør håndtere barberingen.

Trinn 5

Pensle hunden din ofte for å forhindre at det oppstår matter. Siden noen raser og pelsetyper er mer utsatt for matting enn andre, må du vite hvor hundemattene har en tendens til å danne og pusse disse områdene minst ukentlig. Dette vil forhindre floker og fjerne død og kaste pels.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Planet Wissen - Die Hundeflüsterin (Juli 2024).

uci-kharkiv-org