Dematting verktøy for hunder

Pin
Send
Share
Send

Poochens myke, luftige kappe bare spirte en sunn avling av matter. Se etter matter under Fidos krage, bak ørene og rundt bunnen. Vær trygg på at du kan forvise de fleste matter med riktige verktøy og teknikker.

Undercoat Rakes

Hvis du bor med en tysk hyrde, collie, golden retriever eller annen dobbeltbelagt rase, gir en underlagsrive din første forsvarslinje mot de fryktede matter. En underlagsrive ligner faktisk på en miniatyrhagerive med avrundede ståltenner og et komfortabelt gummihåndtak eller hardt plasthåndtak.

Å bruke en underlagsrake er generelt ganske enkel. Trekk raken forsiktig gjennom Fidos tørre underlag. Denne handlingen løsner små floker og fjerner noen av hans mindre kompliserte matter. Som en ekstra bonus kan din hundekammerat faktisk glede seg over den avrundede masserende handlingen han får av innsatsen.

Dematting verktøy

Demateringsverktøy kommer i en rekke design, selv om de i utgangspunktet fungerer på samme måte. Demattingskammer, mattedelere og mattebrytere har alle skarpe (skarpe!) Stålblader og ergonomiske støpte håndtak. En rakningskniv for en demattingskam er sannsynligvis lettere for den gjennomsnittlige kjæledyrseieren å bruke. Mattedelere og mattebrytere har buede eller rettvinklede blader som en trent groomer kan bruke effektivt. Du vil også ha en glattbørste med metallspiss for hånden.

Bruke verktøyene

Begynn demateringsøvelsen din ved å plassere hunden i en nedstilling for å redusere stress på bena og leddene. Undersøk hver matte nøye før du begynner å hacke bort den. For mindre matter må du holde matten mellom fingrene og skille den forsiktig med glattbørsten og hendene. Du reduserer unødvendig trekk i hundens hud, noe som betyr at du og Fido kommer lettere gjennom prøvelsene. Hvis du støter på en veldig stor eller tett matte, kan du skille den i mindre deler og jobbe med hver enkelt. Hold demattingskammen din i reserve for virkelig stygge matter som du ikke kan rokke på annen måte. Del matten forsiktig med demattingskammen, og arbeid alltid utover fra hundens hud.

Kilder

Du bør være i stand til å finne undercoat-raker og demateringsverktøy i de fleste store boksforsyningsbutikker. Spesialdyrforhandlere, og til og med noen veterinærrutiner, kan også lager et grunnleggende lager for demateringsverktøy. Grooming forsyningskataloger og nettsteder kan gi et bredere utvalg og mer ergonomiske valg.

Advarsler

Nå er det den rette, tynne hundedekken som dematerer. Fido kan være relativt samarbeidsvillig under en raking. Alle spill kan imidlertid være av når du bryter ut demateringskammen - selv når du er veldig forsiktig så du ikke klipper eller kaller ham. Ikke tenk å kutte ut mattene med en saks engang; det er bare for farlig.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Grooming an extremely matted cat (Juli 2024).

uci-kharkiv-org