Hundegenskaper som er skadelige

Pin
Send
Share
Send

Friske, rolige og intelligente hunder av alle raser er vanligvis gode å avle fra når de videreformidler disse positive egenskapene til sine avkom. Det er viktig å ta en informert beslutning om du skal avle hunden din.

Aggresjon

Aggresjon kommer i mange former og har mange årsaker. I de fleste tilfeller kan du trene en hund til ikke å være aggressiv ved å identifisere og deretter nøytralisere årsaken. Imidlertid er hunder som ikke er i stand til å oppføre seg passivt og som er utsatt for alvorlige angrep av aggressiv oppførsel, ikke egnet til avl, fordi det er en sjanse for at de vil overføre dette skadelige trekket til sine avkom.

Hofteproblemer

Hoftedysplasi er en smertefull og svekkende tilstand forårsaket av et løstsittende hofteledd. Tilstanden er arvelig. Ansvarlige oppdrettere har alltid hundenes hofter røntgen før avl. Når du er røntgen, vil veterinæren gi hunden din en hoftescore basert på tilstanden til leddene. Hver rase har en gjennomsnittlig hoftepoengsum, og hvis poengsummen til hunden din er over gjennomsnittet for rasen, er dette et skadelig trekk. Aldri avle en hund som har en hoftepoeng over gjennomsnittet for rasen.

Døvhet

Selv om døvhet ikke nødvendigvis har en drastisk innvirkning på hundens livskvalitet, er medfødt døvhet likevel et skadelig trekk. Døvhet hos hunder overføres vanligvis til avkom, så ingen hunder som ble født døve eller utviklet døvhet som valp, skal brukes til avl. Ved å fjerne hunder med medfødt døvhet fra genbassenget, kan du bidra til å utrydde medfødt døvhet hos hunder.

Overdrevne fysiske egenskaper

Visse raser har definerende fysiske egenskaper. For eksempel har shar pei særegne rynker, bulldoggen har et overdimensjonert hode og undershot kjeve, clumber spaniels har søte hengende øyne. Imidlertid, hvis disse egenskapene er for uttalt, kan de forårsake helseproblemer for hunden. En hunds helse bør alltid komme før utseendet, så uansett hvor søt eller uvanlig hunden din ser ut, hvis hans fysiske egenskaper gir ham ubehag, så vurder dette som et skadelig fysisk trekk og ikke bruk ham til avl.

Epilepsi

Med mindre det er en åpenbar årsak til hundens epilepsi, for eksempel hodetraumer eller sykdom, er det mest sannsynlig en genetisk tilstand. Som med alle genetiske egenskaper, gode og dårlige, er det stor sjanse for at epilepsi kan overføres til avkommet. Ved å vurdere dette som et definitivt skadelig trekk og velge å ikke avle fra din epileptiske hund, hjelper du med å redusere forekomsten av genetisk epilepsi.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hundetips: Lær hunden forskjellige triks. Solplassen (Juni 2024).

uci-kharkiv-org