Effekter av høye triglyserider på en miniatyrschnauzer

Pin
Send
Share
Send

Den intelligente, uavhengige miniatyrschnauzeren garanterer at ingen kommer i nærheten av hjemmet ditt uten at han varsler deg. I mellomtiden må du også overvåke ham. Miniatyrschnauzerasen har en genetisk disposisjon for høye triglyserider i blodet, noe som kan forårsake mange problemer.

Triglyserider

Triglyserider er lipider - fettmolekyler som tilfører energi til muskler og det kardiovaskulære systemet, blant andre kroppsdeler. Sammen med kolesterol er triglyserider blant de viktigste lipidene i hundens kropp. Hvis schnauzeren din har for mange triglyserider i systemet, vil han lide av en tilstand som kalles hypertriglyseridemi. En blodprøve, tatt etter at hunden har faste i 12 timer, bestemmer triglyseridnivået.

Høyt kolesterol

Ifølge Universities Federation for Animal Welfare har omtrent en tredjedel av miniatyrschnauzere farlig høye triglyseridnivåer "og antas å ha idiopatisk hyperlipidemi." Det betyr at for mange lipider sirkulerer i hundens blod. Vanligvis øker lipidnivået, inkludert triglyserider, etter at en hund spiser, og fall deretter tilbake. Hos hunder som lider av hyperlipidemi, er nivåene fortsatt forhøyede. Mens noen hunder ikke viser symptomer, inkluderer tegn på tilstanden hårtap og riper, kramper, øyebetennelse og fettavleiringer i huden eller blodårene. Hyperlipidemi kan føre til pankreatitt.

Pankreatitt

Akutt og kronisk pankreatitt, betennelse i bukspyttkjertelen, er utbredt hos miniatyrschnauzere. Ifølge University of Minnesota College of Veterinary Medicine har hunder med en historie med pankreatitt høyere triglyseridnivåer enn friske hunder i samme alder. Hunder som utvikler pankreatitt gjør det vanligvis i gjennomsnittsalderen 8 eller 9 år. Symptomer inkluderer tap av matlyst, magesmerter, diaréoppkast, feber, slapphet og depresjon. Den plutselige, eller akutte variasjonen viser seg ofte å være dødelig på grunn av organsvikt. Kronisk pankreatitt kan håndteres med endringer i kostholdet og nøye overvåking. Hold øye med schnauzeren din, slik at han går til veterinæren ved første tegn på gastrointestinale problemer.

Forholdsregler

Fordi forhøyede triglyseridnivåer er så vanlige i rasen, med potensial til å forårsake så mye kaos, spør veterinæren din om å ta diettforholdsregler med hunden din. Veterinæren din vil måle kjæledyrets serumtriglyseridnivåer, når hunden virker sunn og asymptomatisk, for å etablere en basislinje, som nivåer kan sammenlignes når hunden din er symptomatisk. Be veterinæren din om å anbefale et fettfattig kosthold med mye fiber, noe som kan hjelpe hunden din med å unngå problemer med høyt triglyserid. I mellomtiden må du ikke mate hunden din med bordrester og holde ham i en sunn vekt med mye mosjon.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Bedre trening uten sukker - Espen Rostrup (Juli 2024).

uci-kharkiv-org