Hva er en engelsk Bantam Bulldog?

Pin
Send
Share
Send

Hvis du liker å lære om sjeldne hunderaser, vil bantam bulldogge vekke interessen din. I 2011 ble "engelsk" droppet og navnet ble offisielt endret til "bantam bulldogge".

Rase anerkjennelse

Selv om bantam bulldogge stammer fra 1800-tallet, er hunden ikke allment anerkjent som en offisiell rase. Det var først så sent som i 2002 at United Canine Association anerkjente den engelske bantam bulldog, nå offisielt bantam bulldogge, og begynte å registrere registreringer. Rasen er ennå ikke anerkjent av AKC.

Ikke en leketøy

I "The Complete Book of the Dog" skiller Robert Leighton ut at bantam bulldogs ikke er en leketøysase, men er miniatyr bulldogs med samme standard som en vanlig bulldog, bare vekten er lettere og høyden er vanligvis kortere; men større bantams kan måle seg like høye som en standard bulldog. Bevis for miniatyr bulldogger dateres tilbake til 1899, men i 1902 var den mindre bulldog rasen på kanten av utryddelse. Som et middel ble franske bulldogs importert tilbake til England for å hjelpe til med å revitalisere bantam bulldog rasen.

Sammenligning av engelske og franske bulldogger

Bantam bulldogge resulterte fra oppdrett av mindre standard engelske bulldogger sammen for å lage en miniatyrversjon; deretter kom den franske rasen fra rasen bantam bulldogge. Det er forståelig at siden bantam bulldogge er relatert til både de engelske og franske bulldogene, har standardene for bantam-rasen likheter med de to andre.

De fysiske standardene for bantam bulldogge er beskrevet på samme måte som standardene for den engelske bulldogen på de fleste andre måter enn størrelsen. Vekten til de to rasene er betydelig forskjellige, men de anerkjente høydene kan overlappe hverandre. UCA erklærer bantam bulldogges høyde til å være mellom 9 og 16 tommer, avhengig av kjønn på hunden, mens høyden for engelske bulldogger er 12 til 16 tommer. Engelske bulldogger har en standardvekt på 50 til 55 pund, og UCA-standardvekten for bantams er 18 til 39 pund. UCA gjør godtgjørelser i vekten av bantam bulldogges, men tillater at de blir registrert i vekter på opptil 45 pund hvis de brukes til avl eller holdes som kjæledyr.

"Dogs and All About Them" bemerker at likhetene mellom franske bulldogs og bantams er overfladiske - høyder og vekter er like, da den franske bulldoggen er 10 til 12 inches høy, i gjennomsnitt 20 til 27 pounds - med den mest åpenbare kjennetegn. å være at de franske bulldoggenes ører ligger høyere på hodet og holdes oppreist, mens bantamens ører pleier å være floppy, hvis ikke beskåret.

Bantam Bulldogge trekk

UCA beskriver bantam bulldogges som aktive, sunne og utadvendte. En typisk bantam bulldogge liker å kløe seg rundt og være sentrum for oppmerksomhet. Lykkelige små hunder som er vaktsomme og beskyttende for sine familier av natur, er vanligvis bantams ikke aggressive. UCA går så langt som å diskvalifisere en bantam bulldogge fra å bli vist hvis han viser aggresjon uten provokasjon.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Historical Bulldog Photos - A Message to Breeders (September 2024).

uci-kharkiv-org