Mat til flere katter med forskjellige kroppstyper

Pin
Send
Share
Send

Å mate flere katter i forskjellige aldre og kroppstyper kan bli komplisert. I andre kan det kreves en rutine for mating av forskjellige formler.

Multi kattemat

Tørrfôr med flere kattformler kan være løsningen for et hus med flere katter. Multikattformler er formulert for forskjellige kroppstyper av voksne katter. For klumpete kattunger inneholder den L-karnitin, som hjelper til med å forbrenne fett, og forbedrede nivåer av vitamin A for å redusere muligheten for å få vekt igjen. For slanke katter inneholder den høyere nivåer av protein for å opprettholde muskelmasse.

Age Matters

Formelfôr med flere katter er imidlertid ikke en enhetlig løsning, da den bare er egnet for sunne voksne katter yngre enn 7 år. Katter som er 7 år eller eldre trenger mat med seniorformel, og kattunger trenger kattungeformler.

Mating av kattunger

Men hvilken alder utgjør en kattunge? ASPCA sier at kattunger skal introduseres til tørr kattungeformel mens de fremdeles ammer 5 til 6 uker gamle. De bør holde seg på kattungeformelmat til de er 1 år, og det bør til enhver tid utelates for dem. Dette er fordi kattunger pleier å beite og trenger mye energi for å støtte deres raske vekst og lek.

Feeding Seniors

I en alder av 7 år trenger katter en senior formelmat. ASPCA sier at hovedmålene for å mate eldre katter er å opprettholde helse og optimal kroppsvekt, forebygge og bremse kronisk sykdom og minimere eller forbedre eventuelle symptomer på sykdommer som allerede kan være til stede. De anbefaler å snakke med veterinæren din om å øke seniorkattens vitamin E og beta-karoteninntak. Disse antioksidantene hjelper til med å eliminere frie radikaler som kan skade vev og forårsake aldringstegn.

Fôringsrutine for flere katter

Hvis du må mate forskjellige formler til forskjellige katter, anbefaler WebMD Pets å mate dem i forskjellige rom hvis mulig. Hvis dette ikke er mulig, må du overvåke måltidene for å sikre at alle spiser den spesifikke formelen de trenger i porsjonene han trenger. Når hver katt er ferdig med å spise eller har tid til det, tar du opp skålen. Gjenta denne prosessen hver 12. time, morgen og natt.

Effekter av vær og helse

Husk også at både vær og helse påvirker kattenes ernæringsmessige behov. Utendørs og innendørs-utendørs katter trenger mer kalorier i ekstremt vær. Dette er fordi det tar flere kalorier for å opprettholde en sunn kroppstemperatur i kaldt eller varmt vær. Katter som kommer seg etter kirurgi eller sykdom, kan trenge økt ernæring for å bekjempe infeksjon eller helbrede ordentlig. Rådfør deg alltid med veterinæren før du gjør endringer i dietten til din kattefamilie.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vår Heliga Birma Katt; Nimbus jamar efter god mat! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org