Mat som vil skade hunden min

Pin
Send
Share
Send

Det ville være fint å la poochen din ha et stykke av den sjokoladebursdagskaken med sjokoladefrostingen, men du kan ikke. Det er en rekke matvarer som vil skade hunden din, og noen kan være overraskende.

Sjokolade og koffein

Jo mørkere sjokoladen er, desto farligere er den. Den verste skyldige er å bake sjokolade. Sjokolade inneholder metyksantiner som finnes i kakaofrø. Hvit sjokolade inneholder minst mengde metyksantiner. Resultatene fra sjokoladen din kan omfatte oppkast, hyperaktivitet, diaré, panting, tørst, skjelving, anfall og til og med død for ditt dyrebare kjæledyr. Koffein inneholder også metyksantiner, så alle produkter som inneholder koffein er giftige for poochen din, inkludert brus, kaffe og kaffeprodukter.

Makadamianøtter, avokado og sukkerfrie produkter

Makadamianøtter brukes ofte til å lage kaker og godteri. De er også populære i blandede nøtter. Symptomer inkluderer muskelsvakhet i bakbena, oppkast, feber og magesmerter. Symptomene dukker opp innen 12 timer og kan vare i 48 timer. Hunder gjenoppretter vanligvis etter inntak av nøtter.

Avokado inneholder persin, som kan forårsake oppkast og diaré hos hunder. Hunder er vanligvis fine etter at symptomene har gått.

Xylitol er et søtningsmiddel som brukes i godteri, kaker og andre bakevarer. Det finnes også i tannkrem. Xylitol kan forårsake insulinfrigjøring og leversvikt. Andre symptomer inkluderer oppkast, slapphet og tap av koordinasjon.

Druer, rosiner, løk, hvitløk og gressløk

Det er ikke kjent hva som er i druer og rosiner som er giftige for hunder, men inntak kan forårsake nyresvikt og flere komplikasjoner hos hunder som har andre helseproblemer.

Løk, hvitløk og gressløk kan forårsake irritasjon i mage-tarmkanalen og skader på røde blodlegemer som fører til anemi. Noen av disse produktene finnes i hundemat i små mengder. Det er større doser som kan skade kjæledyret ditt. Forsikre deg om at den resterende pizzaen ikke er innen rekkevidde for poochen din.

Melk, salt og gjærdeig

Melk og melkeprodukter kan forårsake diaré og fordøyelsesproblemer. Hunder har ikke nok laktase til å bryte ned laktosen i melk og melkeprodukter.

Salt kan gi overdreven tørst, vannlating og natriumionforgiftning. Oppkast, diaré, skjelving og mulig død kan forekomme. Ikke la kjæledyret snakke på potetgullene eller til og med ha et stykke biff du nettopp har fylt med salt.

Gjærdeig kan heve seg og forårsake gass i kjæledyrets fordøyelsessystem. Det kan til og med føre til at magen eller tarmene sprekker. Det er lite sannsynlig at du vil mate valpegjærdeigen din, men hvis den sitter på benken mens du lager mat, kan han ta tak i den.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Innlæringsvideo: Kontakttrening (Juli 2024).

uci-kharkiv-org