Fruktmat til fugler

Pin
Send
Share
Send

Frø utgjør en stor del av den ville fuglens daglige kosthold, sammen med insekter og ormer. Mange fugler liker frukt, som bør være en del av fuglenes diett, både for næringsstoffene den gir og variasjonen den tilbyr.

Fruktelskende fugler

Mange fugler vil spise frukt hvis det tilbys. Noen fugler er imidlertid kjent for å være glupske fruktspisere. Disse inkluderer orioler - som kanskje foretrekker frukt fremfor annen mat - og robins, bluebirds, kardinaler, jays, thrashers, tanagers, woodpeckers, mockingbirds, starlings, thrushes, cedar waxwings and yellow-breasted chat. Kjæledyrfugler, som papegøyer og finker, nyter mange slags fersk frukt.

Bær

Mange fugler liker bær, spesielt bjørnebær, blåbær, tyttebær, hyllebær, bringebær og jordbær. Visse fugler ser ut til å foretrekke noen bær fremfor andre, enten det er fordi det er rikelig i omgivelsene eller fordi de er bedre for dem eller fordi de smaker bedre. Mange fugler liker bjørnebær, men disse spesielle bærene er spesielt viktige for kardinal og rosebrystete.

Annen frukt

Orioler og tanagers er kjent for å elske appelsiner, og noen mennesker legger oransje kvartaler eller halvdeler ut på pigger spesielt for å tiltrekke dem. Mange andre ville fugler og kjæledyr - som finker og papegøyer - liker også appelsiner, så vel som bananer, mango, fersken, pærer, plommer, druer, papaya og til og med tomater.

Hva du skal unngå

Fjern alltid huden fra frukten, fordi den kan inneholde plantevernmidler som kan skade fugler selv i små mengder. Unngå å servere frø av frukt med mindre du er sikker på at de er trygge. Eple- og aprikosfrø er giftige for fugler, så fjern dem sammen med fruktgropene som fersken. Bladene til mange frukter er giftige, selv om fruktene i seg selv er trygge. Avokado er giftig for fugler, så unngå dem alltid.

Hvordan tilberede frukt

Skjær de spiselige delene i bitstykker. Du kan plassere større frukt på en spyd eller i en matrett, eller klemme den utendørs, slik at fugler kan tygge av biter av frukten mens du holder en fugl fra å bære frukten til en solofest. Sug rosiner og rips i vann over natten og server dem når de er klumpete og saftige. Fjern fersk frukt etter noen timer, slik at den ikke blir bortskjemt.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Prosalong: Frydefullt fugleliv (Juli 2024).

uci-kharkiv-org