Hva er en galopp i en katt?

Pin
Send
Share
Send

Galopp er bra for hester, men dårlig for katter. Det skal være to hjertelyder for hvert slag av kattens hjerte. Hvis det er en tredje eller fjerde lyd i en syklus, så har han en galopprytme. Galopphjertelyder er tidlige indikatorer på alvorlige helseproblemer.

Typer og klassifisering

I det medisinske feltet blir individuelle hjertelyder notert separat. S1 og S2 er forkortelser for standard første og andre lyd. Uregelmessige galopprytmer har flere lyder som er notert som S3 og S4. I mange tilfeller er den tredje og fjerde lyden atskilt del av S1 eller S2. De to første lydene kan deles i separate lyder. Uregelmessige hjertelyder kommer kanskje ikke fra hjertet i det hele tatt. Utvidelsen og sammentrekningen av kattens bryst kan gi diafragmatisk flagring. Denne støyen blander seg med bankingen av kattens hjertemuskulatur, så det høres ut som en galopprytme, ifølge Merck Veterinary Manual.

Årsaker

Hypertrofisk kardiomyopati er en av flere helsemessige forhold som produserer galopplyder. Det utvikler seg fra en fysisk feil i kattens hjerte og er spesielt vanlig i den store Maine Coon-rasen, ifølge Louisiana State University School of Veterinary Medicine. Høyt blodtrykk, også kalt hypertensjon, kan også produsere en midlertidig galopprytme. Den uregelmessige rytmen fra høyt blodtrykk kan faktisk forårsake permanent skade hvis den fortsetter lenge uten behandling. Parasitter, infeksjoner og flere kroniske tilstander kan også tvinge kjæledyrets hjerte til å jobbe hardere, og til slutt forårsake skade på muskelen.

Gjenkjenning

Hvis veterinæren din overrasket deg med nyheten om at katten din har uregelmessig hjerterytme, er det ikke din feil for ikke å legge merke til det. Galopplyder kan starte i god tid før det oppstår et alvorlig problem som forårsaker symptomer. Dette er grunnen til at årlige kontroller er avgjørende for å holde katten din sunn. Veterinæren din kan oppdage uregelmessig hjerterytme ved å lytte til kjæledyrets hjerte med et stetoskop. Mer enn halvparten av kattene diagnostisert med hypertrofisk kardiomyopati viste galopprytme, men hadde ingen andre symptomer, ifølge Manhattan Cat Specialists. Å oppdage et hjerteproblem tidlig kan redde kattens liv.

Prognose og behandling

Det er vanskelig å føle seg lykkelig og vite at noe er galt med kattens hjerte. Det er veldig mulig for katten din å overleve, spesielt hvis han ble diagnostisert før tilstanden begynte å vise symptomer. Ikke alle hjerteproblemer er en umiddelbar fare, så katten din kan leve i årevis, selv om tilstanden hans er ubehandlet. Det er ingen generelle regler som gjelder hjertesvikt hos katter. Kirurgisk behandling kan være et alternativ, men noen tilfeller av hjertesvikt er uopprettelige. Snakk med veterinæren din for å finne den beste fremgangsmåten for å holde kjæledyret ditt lykkelig og sunt. Avhengig av situasjonen, kan medisiner redusere nedbrytningen av hjertesykdommen eller lindre noe av ubehaget.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vlog 20 Vi kjøper galopphest #Derbyhesten2020 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org