Hva gir kattunger ormer?

Pin
Send
Share
Send

Hvis du har en kattunge, må du forstå ormer. Sjansen er stor at hvis hun ikke har ormer ennå, vil kattungen din trekke dem sammen på et eller annet tidspunkt. Disse eggene i miljøet kan smitte andre katter.

Mødre

Kattunger trenger ikke dra inn i den store, ville verden for å få ormer. De får dem mye nærmere hjemmet: gjennom sine mødre. Hvis moren deres er smittet med rundorm eller krokorm, for eksempel, og kattungene pleier fra henne, passerer larver fra melken til kattungene og smitter dem. En mammakatt som bringer "måltider" - mus, føflekker eller fugler, med andre ord - til eldre kattunger, introduserer også ormeegg i miljøet.

Svelging

Den vanligste måten kattunger får ormer er gjennom det de spiser. Når en kattunge med lopper steller seg selv, er det en sjanse for at hun ved et uhell svelger en loppe. Hvis den loppen har matet på båndormegg, går eggene videre til kattungen. Hvis det ikke er grovt nok, får kattunger også ormer gjennom inntak av infisert avføring og oppkast. Dette kan skje med vilje eller ved et uhell. En kattunge som ved et uhell trår inn i poo og deretter pleier seg selv, kan plukke opp ormer samtidig. Hvis hun spiser noe som er kastet opp av en annen smittet pus, er det en sjanse for at hun får mageorm. Til slutt, hvis kattungen får tak i en fugl eller gnager som er smittet, kan hun trekke seg båndorm, hakeorm eller rundorm.

Hud

Det er en spesiell og spesielt grov måte for kattunger å få ormer - gjennom huden. Dette skjer med hakeorm, og er spesielt urovekkende siden det er en sjanse for at du kan bli smittet på lignende måte fra hakeormslarver. Dette er mest vanlig hos voksne katter, men en kattunge som kommer i kontakt med krokormlarver kan lide en lignende skjebne. Hageormen graver seg inn i huden og beveger seg til kattungens lunger. Fra lungene beveger den seg til tarmene.

Diagnose og behandling

Det er ingen enkel måte å sette dette på, men ormer kan være dødelige for kattunger hvis de ikke blir behandlet. En masse rundorm kan for eksempel forårsake tarmblokkering. Hageorm og bendelorm forårsaker blodtap som fører til anemi. Det er viktig at du tar med alle kattunger til en veterinær. Enten du ser tegn på ormangrep eller ikke - diaré, oppkast, oppblåst mage, kjedelig pels - kattunger trenger å bli ormet. En kvalifisert veterinær kan oppdage de fleste angrep med en avføringsprøve. Behandling innebærer vanligvis et medisineringskurs. Hvis fanget og behandlet tidlig, kan ormer elimineres uten å skade kattungen.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: kattunger desember 2011 l (Kan 2024).

uci-kharkiv-org