Golden Retrievers genetiske sykdommer

Pin
Send
Share
Send

Golden retrievers er populære pooches, takket i stor grad til deres utadvendte, lekne, menneskelige og tilpasningsdyktige natur og deres lette å trene. Disse vakre hundekammeratene har en relativt gjennomsnittlig levetid for en stor rase på 10 til 13 år, men de har noen genetiske disposisjoner for visse sykdommer.

Øyeproblemer

En betydelig del av de arvelige forholdene golden retrievers er disponert for å påvirke øynene. Hvis hjemmet ditt har en firbente venn av denne rasen, er regelmessige veterinære øyeundersøkelser viktig. Noen av de genetiske øyeproblemene inkluderer økt følsomhet for grå stær; entropion, som er når et øyelokk vender innover, og får vippene til å gni mot øyet; trichiasis og distichiasis, to tilstander som involverer unormal øyenvippevekst; og sentral progressiv retinalatrofi, eller kort fortalt CPRA, som får netthinnen til å forverres, svekker synet og noen ganger fører til blindhet.

Felles problemer

Doggies av Golden Retriever-rasen, som et stort antall andre store hunder, er genetisk disponert for visse fellesproblemer. Hoftedysplasi er et hovedanliggende. Dette er en leddeformasjon der toppen av lårbenet ikke sitter rett i hoftesokkelen. Golden retrievere er også utsatt for den lignende tilstanden albuedysplasi, som, som du kanskje antar, er når albueleddet ikke passer riktig sammen. Begge forholdene øker også risikoen for å utvikle leddgikt.

Kreft

Noen veterinærer refererer til golden retrievers som "kreft retrievers." Uansett om du anser det for å være i god smak eller ikke, gjenspeiler det rasens oppsiktsvekkende følsomhet for visse typer kreft. Generene deres gir dem økt risiko for å utvikle mastcelletumorer, bentumorer kalt osteosarkom, aggressive blodkar tumorer kalt hemangiosarcoma og kreft i lymfocyttceller kalt lymfosarkom. Det er ikke kjent med sikkerhet hvor stor rolle gener spiller i disse kreftformene, men en arvelig faktor er åpenbar av deres uforholdsmessig høye priser i golden retrievers.

Andre forhold

Som om øyeproblemer, leddproblemer og kreft ikke var nok, har golden retrievere økt risiko for å utvikle en rekke andre genetiske sykdommer. Disse inkluderer øreinfeksjoner; allergier og allergiske hudsykdommer; hot spots, mer kjent som pyotraumatisk dermatitt; tvangstanker; krampeanfallet epilepsi; hypotyreose; gastrisk torsjon, som er når magen blir vridd; og hjertesykdom i form av en tilstand som kalles subaortisk stenose.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Golden Retriever First Time in the Ocean! (Kan 2024).

uci-kharkiv-org