Gullfisk og alger

Pin
Send
Share
Send

jeg gullfiskbilde av Ahmed Zahir fra Fotolia.com

Når du holder fisk, må du før eller siden håndtere alger. Heldigvis er det ikke umulig å håndtere alger.

Gode ​​alger?

gullfiskbilde av Alison Bowden fra Fotolia.com

Alga er ikke alltid en dårlig ting. For eksempel trenger gullfisk noen grønne alger i kostholdet sitt og kan knaske på alger i deres habitat. Å mate dem med algerflak i ny og ne er bra for dem. Spirulina er en blågrønn alge som finnes både i gullfiskmat og ofte er en ingrediens i helsekostprodukter for mennesker.

Typer alger

Eksponert revbilde av Ace55 fra Fotolia.com

Det er flere vanlige typer alger du sannsynligvis vil møte. Grønne alger har en tendens til å forekomme i tette tråder (filamenter) eller som fritt flytende celler. Når den er frittflytende, ser grønnalger ut som grønt vann. Blågrønne alger er et blågrønt slim og er mer bekymringsfulle enn grønne alger, da de kan være giftige for fisk og svært få ting spiser det. Brune alger forekommer i ark på akvarieflater.

Behandler akvariumalger

eksotisk fiskbilde av Marius Lazin fra Fotolia.com

I gullfiskakvariet er fysisk skrubbing av alger av overflater sannsynligvis den beste måten å adressere alger på kort sikt. For å få en langsiktig løsning, fortsett med vedlikehold av akvariet. Regelmessige vannendringer fjerner fiskeavfall og andre næringsstoffer som alger trenger. Det kan også hjelpe å skifte belysning. Hvis du har blågrønne alger, kan du prøve å holde tanken i mørke i en uke. Hvis du har brune alger, kan du prøve å øke belysningen. Alger som spiser, kan hjelpe med grønne alger, men forvent ikke at de skal gjøre alt arbeidet.

Behandling av damalger

Vannplanter i dambilde av laponia fra Fotolia.com

En av de beste måtene å kontrollere alger i en gullfiskdam er å legge til hardføre damplanter. Hvis plantene dine trives, vil de gjøre en bedre jobb med å fange næringsstoffer enn alger og konkurrere om ressurser. Å legge til skygge i dammen din, kanskje ved å plante et tre ved siden av det, vil begrense mengden lys som når algene, noe som gjør det vanskeligere for dem å vokse. Du bør bare vurdere kjemikalier som dreper alger som en siste utvei, da slike produkter vil redusere vannkvaliteten betydelig.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Gullfisker (Juli 2024).

uci-kharkiv-org