Hvordan reagerer gullfisk på speil?

Pin
Send
Share
Send

Gullfisk er en populær akvariefisk, men de fleste gir ikke gullfisk nok kreditt. Måten gullfisk reagerer på et speil viser interessant oppførsel.

Hvem er det?

Gullfisk er smartere enn folk gir dem kreditt for. Imidlertid er gullfisk fortsatt ikke genier. Gullfisk kan oppfatte og reagere på et speil. Imidlertid feiler de speilet for en annen gullfisk (evnen til å kjenne seg igjen i et speil er en test av dyreintelligens som svært få kjeltre passerer). Å gjenkjenne deres refleksjon som en "gullfisk" viser likevel noe intelligens.

Skolegang

Gullfisk er virkelig sosiale dyr. De lærer fisk og lever vanligvis i grupper. Dette gjelder spesielt for deres forfedre for ville karper. Siden gullfisk lever i grupper, er den vanligste reaksjonen på den "nye" gullfisken de ser i et speil, å prøve å skolere med den, slik de ville gjort med enhver annen gullfisk.

Aggresjon

Gullfisk, som art, er sjelden aggressiv. Imidlertid er det oddballs av hver art, og gullfisk er ikke noe unntak. En spesielt aggressiv gullfisk kan virke antagonistisk mot den "nye fisken" i speilet. Denne oppførselen vil oftest ta form av å prøve å jage bort den mystiske nykommeren rundt fôringstid. Denne typen oppførsel er mer markert i territoriell fisk som den siamesiske kampfisken eller betta.

Hvorfor ha en speil?

Det er flere grunner til å utsette gullfisken din for et speil. Først får du se fiskens reaksjon, som er en interessant måte å samhandle med et vanligvis hands-off kjæledyr. I tillegg kan speil hjelpe gullfisken til å føle at det er mer fisk rundt - uten å overfylle tanken din. Til slutt, å ha en speilet bakgrunn til tanken din, kan bidra til å forbedre belysningen. Hvis du bare har fisk, er dette bare en estetisk forbedring, men hvis du har levende planter, kan det ekstra lyset forbedre helsen deres.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Akvariefisk legger egg (September 2024).

uci-kharkiv-org