Hvordan håndterer groomere aggressive hunder?

Pin
Send
Share
Send

jeg puddelbilde av veseliysyslik fra Fotolia.com

Det er vanskelig å tro, men ikke alle liker en dag på spaet. Profesjonelle groomers har alle slags triks og teknikker for å håndtere engstelige hunder.

Aggressivitet er subjektiv

Hundebilde av pavrom16 fra Fotolia.com

Birgit Edler, eier av Canine College and Day Spa i Juno Beach, Florida, har vært en groomer i over 20 år. Hun sier: "Ikke alle hunder som er merket som aggressive av eieren, er det. De handler ofte veldig annerledes med eieren enn de gjør med oss. De fleste hunder er enten redde eller bortskjemte og handler deretter. De kan knurre eller prøve å nippe oss, men en fast kjærlig hånd løser vanligvis problemet. " Så hvis groomeren kan overbevise hunden om at hun er trygg og autoritativ, vil hunden vanligvis slå seg ned. Litt som det gamle ordtaket, "Hvis du mobber en mobber, rykker en mobber ned."

Forretningshemmeligheter

Hvis det er et alvorlig aggresjonsproblem, vil groomers ofte gå sammen om den paniske poochen. En andre groomer holder hunden tilbake med en teknikk som kalles "safe hold" for å holde seg selv og dyret trygt. Hvis det ikke fungerer, må de kanskje hente frem det fryktede apparatet, snuten, men bare hvis hundens eier autoriserer det på forhånd.

Når en groomer har en hund som er for aggressiv, er det en reell risiko for både groomer og dyret. Forsøk på å stelle ham forårsaker unødig stress på hunden og øker muligheten for skade på både hunden og groomeren. "Jeg har bedt en eier om å ta hunden til veterinæren for en mild sedasjon og få veterinærens egen groomer til å prøve den," sier Edler. "Jeg vil aldri presse stellprosessen; den er ikke rettferdig for verken groomeren eller dyret."

Bedre leve gjennom kjemi?

En liten Bach blomst urtemedisin, solgt under handelsnavnet Rescue Remedy, er effektiv for de fleste mildt nervøse eller engstelige hunder. Men hvis den feige hunden fremdeles opptrer som en nervøs Nelly, kan groomers be klienten om å snakke med veterinæren om en reseptbelagt chill-pille.

Mange groomers tilbyr gratis pleietjenester til dyrehjem for å hjelpe adopterbare dyr med å se sitt aller beste ut. I disse tilfellene er temperamentene ukjente. Hvis en hund er veldig matt av forsømmelse, kan pleieprosessen være smertefull og føre til at hunden handler ut. Det er viktig å holde hunden komfortabel, så husdyrlegen må kanskje gå inn og foreskrive et beroligende middel.

Aromaterapi

Siden stellbesøket nesten alltid begynner med et fint varmt boblebad, bruker groomers produkter som inneholder urteessenser som antas å berolige hunder. Sjampo som inneholder lavendel eller vanilje har en beroligende innvirkning på mildt nervøse hunder. Duftende stearinlys og essensielle oljer brukes også til en beroligende atmosfære.

Ingen tvangspleie

Edler mener at en groomer aldri skal tvinge et dyr til å bli preparert. Hunden kan ha hatt en dårlig opplevelse i en annen stellbutikk. - Erfaring er stikkordet, sier hun. "Hvis en groomer vet hva han eller hun gjør og har hatt mange år på jobben, bør det ikke være et problem å stelle et vanskelig dyr."

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vårt Nye Familiemedlem (Juli 2024).

uci-kharkiv-org