Hårtap på ryggen til katter

Pin
Send
Share
Send

Har Kitty skallede flekker på ryggen eller bena? I motsetning til hunder, som har en tendens til å klø på kløe, slikker katter dem. Siden de kan nå ryggen, er det ofte der du først vil observere hårtap. Det er flere grunner til at katten din mister pelsen av ryggen.

Allergier

En vanlig årsak til hårtap er hudallergi. Kitty kan reagere på mange av de samme allergenene som du gjør, som pollen, mugg eller støv. Han kan ha en reaksjon på et husrengjøringsmiddel som han gnides mot, enten han har svelget det eller ikke. Veterinæren hans kan utføre hud- og blodprøver for å finne ut hva som forverrer ham, og foreskrive antihistaminer og steroider for å lindre kløe. Hvis veterinæren mistenker matallergi, kan et eliminasjonsdiett være i orden. Katten din blir satt på et spesielt kosthold, hvor forskjellige proteiner og karbohydrater sakte tilsettes dietten for å avgjøre hva som forårsaker reaksjonen.

Lopper

Lopper kan være en kilde til ubehag for pusen din. Bortsett fra irritasjonen av å krype på huden og suge blodet, kan de føre til at Kitty mister håret. Hvis han utvikler røde, kløende støt og skallede flekker, er han sannsynligvis allergisk mot loppens spytt. Å holde Kitty på en helårs aktuell loppeforebyggende kan forhindre at han blir angrepet av de små insektene i utgangspunktet. Det er også en god ide å holde ham innendørs, hvor det er mindre sannsynlig at han kommer i kontakt med lopper.

Ringorm

Ringorm er egentlig ikke en orm; det er en sopp. Den lever på overflaten av huden og får håret til å dø og brekke. Når dette skjer, vises en rød, skjellende ring på den hårløse huden. Ringorm sees oftest på ryggen, ørene, hodet og potene. Det er svært smittsomt, ikke bare for andre katter i hjemmet, men også for deg.

Kattens veterinær vil foreskrive soppdrepende piller eller en aktuell krem, og du må holde ham isolert hjemme. De mest utsatte for sykdommen er unge kattunger, langhårede kattunger, kattunger med eksisterende helseproblemer og de som er oppdratt i overfylte tilfluktsrom.

Psykogen dermatitt

Psykogen dermatitt er en lidelse som vanligvis er forårsaket av angst, stress eller kjedsomhet, og hver av dem kan føre til at Kitty obsessivt overpasser seg. Tungen hans har små mothaker på, noe som gir den den "sandpapir" -følelsen når han slikker deg; det kan forårsake mye skade på huden hans. Pelsen hans vil komme ut, og han kan utvikle åpne sår. Aktuelle behandlinger er vanligvis ineffektive, siden han bare slikker medisinen. Hans veterinær kan gi katten oral medisinering og foreskrive en elisabetansk krage eller kattunge for å stoppe slikkingen.

Hvis kilden til miljømessig stress kan bestemmes, for eksempel en endring i hjemmet, for eksempel en ny hund, finn en måte å fjerne stressoren på - for eksempel å holde hunden utendørs - og eliminere responsen.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Appetitt - Norsk premiumfôr for din hund og katt (Juli 2024).

uci-kharkiv-org