Hvordan håndtere en Jumpy Hyper Dog

Pin
Send
Share
Send

En nervøs eller "hoppende" og hyperaktiv hund er ikke en lykkelig hund. Du kan hjelpe hunden din med å komme over disse problemene med lek, trening og motkondisjonering.

Jumpiness

Trinn 1

Observer hunden din over en periode på dager for å finne kilden til hoppene. Dørklokken eller støvsugeren er for eksempel vanlige miljøårsaker.

Steg 2

Se etter tegn på hørsel og nedsatt syn. Hundetrener Cesar Millan anbefaler at du sjekker hundens syn og hørsel om han er hoppende. Hvis en hund er syns- eller hørselshemmet, vil han ikke legge merke til at folk nærmer seg og kan bli lettere skremt. Rådfør deg med veterinæren din hvis du er bekymret. Hvis hunden din lider av hørsels- eller synsproblemer, må du alltid komme sakte til ham med tunge fotspor. På denne måten har han større sjanse til å høre deg komme og kan føle vibrasjonene på gulvet før han ser deg.

Trinn 3

Utsett hunden for kilden til hoppighet i en kontrollert situasjon. For eksempel, hvis det er dørklokken som gjør at han hopper, legg ham i bånd og la en venn ringe på bjellen.

Trinn 4

Ignorer hunden din hvis han reagerer på en engstelig, hoppende måte. Hunden din ser på deg som leder, så hvis du er kult med den, vil han lære å være kul med den også. Gjentatt eksponering for bjellen vil bidra til å desensibilisere ham for lyden.

Trinn 5

Beløn ​​passiv rolig oppførsel. Hver gang klokken ringer og han ikke flirter, gi ham en matbit. Dette viser ham at fine ting skjer når klokka ringer.

Hyperaktivitet

Trinn 1

Øk treningsmengden du gir hunden din. En utslitt hund er sjelden hyper. Gjør øvelsen mentalt stimulerende, så tankene hans er like slitne som kroppen. Tug-o-war, henting og smidighetstrening gir alle mental og fysisk stimulering.

Steg 2

Ignorer hyperadferden. Den ene tingen som skaper mer hyperadferd er belønning. Hvis du prøver å trøste ham når han spretter av veggene, eller til og med bare roper ham ned, får han oppmerksomhet. For noen hunder er oppmerksomhet nok forsterkning for å få dem til å gjenta oppførselen.

Trinn 3

Juster vaner og oppførsel. Hunder speiler energinivået til de rundt dem. Hvis du er en pakke med energi, vil han reagere med samme energinivå. Hvis du sitter rolig, vil han følge din ledelse.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Stop Your Dogs Reactive Behavior On-Leash (Juli 2024).

uci-kharkiv-org