Hvordan håndtere hunder etter en hundekamp

Pin
Send
Share
Send

Ett sekund hundene dine slikker hverandres ansikter, og det neste ser de ut som stridende på Jerry Springer-showet. Når en hundekamp oppstår, beroliger du rumpa, vurderer skader og tenker litt på hva som førte til kampen.

Trinn 1

Handle rolig og innta stillingen som pakkeleder. Når hundene dine bestemmer seg for å kaste ned, kan den første reaksjonen din være av panikk. Selv om du har en mengde adrenalin som pumpes gjennom kroppen din, vær rolig, ikke kjef og ikke bli fysisk med valpene dine.

Steg 2

Rett dem inn i separate rom. Hvis kampen er helt over, kobler du hundene dine og legger de pelsete rumpene bak lukkede dører i noen øyeblikk. Dette er ikke for straffeformål - du vil bare at de ville rascalene skal roe seg. Sørg for at de er ferdige før du kobler dem. Hvis de fremdeles stiller eller går på det, må du vente til de har sluttet eller at du har skilt dem fra hverandre.

Trinn 3

Sjekk hver valps ben, bryst, nakke og ansiktsområde for skader, så vel som andre steder der den andre hundens tenner kunne ha fått kontakt. Ethvert åpent sår trenger veterinær oppmerksomhet, for det meste for å forhindre at en infeksjon setter inn. Ikke stol på at valpen din indikerer en skade, spesielt like etter at kampen ble avsluttet. Han er sannsynligvis fortsatt opparbeidet for å forstå at han er skadet.

Trinn 4

Bestem hva som førte til kampen, og fjern om mulig årsakene. Noen ganger hunder hunder fisticuffs på grunn av dominans, frykt eller noe lignende. I andre tilfeller kan de ha tangoed fordi de deler en matskål eller den ene stjal den andres favorittleketøy. Du trenger separate matskåler og senger, og mange leker du kan velge mellom. Å ha to av hvert leketøy, eller i det minste de de blir veldig gale over, er også en god idé.

Trinn 5

Introduser hundene igjen. Etter at du har sjekket hundene dine og roet dem ned, kan du føre dem tilbake til samme rom. Hold dem i bånd og hold øye med dem. De vil mest sannsynlig snuse eller se på hverandre, som om de vil si: "La oss være venner igjen."

Trinn 6

Snakk med veterinæren eller en sertifisert hundetrener hvis kampene fortsetter. En engangskamp betyr sannsynligvis ikke mye og er ikke noe å bli opparbeidet av. Men hvis kampene fortsetter, er noe galt. Problemet kan stamme fra et udiagnostisert medisinsk problem eller et atferdsproblem, og ingen av dem bør du håndtere alene.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hundetrening med Victoria: BALANSE OG PÅ PLASS (Kan 2024).

uci-kharkiv-org