Hjemmemedisiner for rengjøring av hundens ører

Pin
Send
Share
Send

i Fred padler bilde av fredsmum fra Fotolia.com

Hunder med lange floppyører er ofte ofre for øreinfeksjoner. For å unngå kroniske øreinfeksjoner, er det best å gjøre rutinemessig ørerengjøring til hunden din. Mange ørerenseprodukter er tilgjengelig kommersielt, men du kan også lage dine egne.

Et ord med forsiktighet

Hundebilde av Lea Petrasova fra Fotolia.com

Sjekk alltid hundens ører nøye før du rengjør dem. Hvis du merker hevelse, rødhet, uvanlig varme eller dårlig lukt, eller hvis hunden din trekker seg fra deg når du berører øret hans, må veterinæren din sjekke for en infeksjon. Ikke utsett å få medisinsk behandling. Infeksjoner kan føre til små sår i øret, blødning og hørselstap, så ikke ta en øreinfeksjon lett. Når du rengjør hundens ører, må du alltid være sikker på at trommehinnen er intakt. Veterinæren din vil sjekke trommehinnen til hunden din i løpet av en vanlig fysisk, og gi deg råd om hvordan du rengjør hundens ører.

Eddik, alkohol og borsyre

kochen-bilde av oliver-marc steffen fra Fotolia.com

Til en 1/2 ts borsyre tilsett 2 gram hvit eddik. Tilsett noen få dråper spritalkohol og noen dråper povidon-jod. Rist for å blande. Hvis du er bekymret for flekker av povidon-jod, eller ikke liker lukten, kan du utelate den. På grunn av tilstedeværelsen av alkohol, er dette preparatet bra for etter svømming. Mett en bomullsdott, gasbind eller vaskeklut med preparatet og tørk av innsiden av hundens øre med den. Tørk av igjen med en ren, fuktig vaskeklut.

Eddik og vann

veterinær med hundebilde av Jaimie Duplass fra Fotolia.com

Noen groomers og dyreeiere sverger til eplecidereddik og vann alene. Av frykt for at alkoholen er for hard eller tørker for hundenes ører, foretrekker noen eiere å utelate den. For å lage en eddik og vannoppløsning, bland 1/3 kopp eplecidereddik til 2/3 kopp lunkent vann. Tørk av den synlige delen av innsiden av hundens øre med løsningen, med en bomullsdott eller en myk klut.

Voksaktig oppbygging

Hvis du bare søker å fjerne overflødig voks, og hundens ører ikke er for skitne, kan du bruke noen dråper mandel, mineral eller olivenolje for å løsne voks. Legg noen dråper på den synlige delen av øret, gi den tid til å løsne voks, og la hunden din riste på hodet for å spre oljen. Rengjør voks og olje med en myk, ren klut eller bomullsdott.

Dr. Lorraines oppskrift på ørerenser

Samoyed hundebilde av crzy77 fra Fotolia.com

Dr. Lorraine Kassarjian, en veterinær i Sør-Florida, har utviklet sin egen favorittoppskrift for hjemmelaget ørerenser. Hun sier "finn en flaske med en dyse, som den som brukes til å farge hår, og sørg for at den er godt renset og tørr. Tilsett deretter halv hvit eddik, halv hydrogenperoksid og en skvett alkohol. Bland den sammen og bruk den som en ørerenser for skitne ører. Hvis det er noen sjanse for at det er en infeksjon, bruker jeg en medisinsk spyling med antibiotiske egenskaper. " Som med de andre preparatene, bruk preparatet til å mette en klut og tørk ut den synlige delen av øret. Følg anbefalingene fra hundens veterinær hvis du oppdager tegn på øreproblemer.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Sådan renser du ører på din hund (September 2024).

uci-kharkiv-org