Hjemmemedisiner for å gi hunder blanke frakker

Pin
Send
Share
Send

i gordon setter i hagebilde av Doug Stacey fra Fotolia.com

En skinnende pels på en hund er et tegn på god helse og forbedrer utseendet. Men uansett rase, vil riktig kosthold og pleie skape en skinnende pels.

Mat av høy kvalitet

Som med mennesker, påvirker en hunds diett hans hud og pels helse direkte. Overfør hunden din til en mat av høy kvalitet med få fyllstoffer. Sjekk etiketten for AAFCO ernæringsdeklarasjon for å sikre at hunden din får et balansert kosthold.

Essensielle fettsyrer

Mangler i essensielle fettsyrer, inkludert omega-3 og omega-6, er vanlige hos hunder som har et fettfattig kosthold, noe som resulterer i en kjedelig pels og flassende hud. Heldigvis vil det å tilføre en liten mengde olje til hundens diett effektivt supplere disse manglene. I følge WebMD kan du supplere omega-6 med solsikkeolje eller saflorolje og linfrøolje og fiskeolje gi rikelig med omega-3 i dietten.

Kokosolje

Å legge til kokosnøttolje i hundens diett vil bidra til å gjøre pelsen skinnende. Det hjelper til med å rydde opp i hudforhold, inkludert eksem, allergier, gjær- og soppinfeksjoner og kløende hud. Du kan også bruke kokosnøttolje lokalt på huden hans for å hjelpe til med å helbrede hudinfeksjoner og fukte tørr hud og pels.

Pleie

Regelmessig børsting forbedrer tilstanden og skinnet til hundens pels ved å fjerne dødt hår og hud. Å bade hunden din regelmessig med en sjampo formulert for hunder, vil bidra til å holde huden og pelsen ren. Ikke overbade hunden din, da dette kan tørke ut pelsen og sørg for at du skyller all sjampoen ut av pelsen før du tørker hunden din. Vurder også å bruke balsam eller en ferdig spray formulert for hunder.

Ta kontakt med en groomer eller veterinær for å finne ut hvor ofte du bør børste og bade hunden din. Noen hunder, spesielt de med tykkere og lengre strøk, trenger pleie oftere enn korthårede hunder.

Hensyn

Noen raser vil naturlig ha en blankere pels enn andre. Den stålbelagte Jack Russell-terrieren er for eksempel ikke så skinnende som en rase med mykere pels.

Snakk med veterinæren din for å avklare eventuelle forhold som påvirker hundens pels som allergier, parasitter eller lopper. Ta også kontakt med veterinæren når du gir hunden din kosttilskudd, og se etter tegn på allergiske reaksjoner når du endrer dietten.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hundetips: Lær hunden forskjellige triks. Solplassen (September 2024).

uci-kharkiv-org